Στην Ευρώπη μετά από 7 χρόνια

Ο επίλογος της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 γράφτηκε την Παρασκευή από το Δ.Σ της ΚΟΠ. Χωρίς πρωταθλητή, κυπελλούχο και υποβιβασμό. Με αναδιάρθρωση και του χρόνου 14 ομάδες.  

Η επικύρωση της βαθμολογίας δημιούργησε έντονες αντιδράσεις από την Ανόρθωση –που θεωρείται η μεγάλη αδικημένοι- και λιγότερες από την ΑΕΚ που ήλπιζε σε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι υπόλοιπες ομάδες αποδέχτηκαν

και συνέναισαν στη διακοπή.

Ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας, αγωνιστικά είναι οι αποτυχημένοι, αφού ξεκίνησαν με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στο τέλος συμβιβάστηκαν με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κερδισμένη, αλλά με αστερίσκο η Ομόνοια που επιστρέφει στην Ευρώπη και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, δε σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο και φυσικά, δεν υπολογίζεται ως πρωταθλήτρια.

Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 2020-21. Πότε ήταν η τελευταία φορά που το συγκεκριμένο καρέ εκπροσώπησε την Κύπρο στην Ευρώπη; Πριν από 7 χρόνια και συγκεκριμένα την περίοδο 2013-14. Όταν ο ΑΠΟΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα και ο Απόλλωνας το κύπελλο της περασμένης χρονιάς, ενώ η Ανόρθωση και η Ομόνοια τερμάτισαν στη 2η και στην 3η θέση αντίστοιχα.

Και για την ιστορία, η Ομόνοια και η Ανόρθωση αποκλείστηκαν από τον πρώτο αγώνα από Άστρα και Γκέφλε, ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε με το... μπαλάκι και ο Απόλλωνας απέκλεισε τη Νις και έπαιξε για πρώτη φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα