Στην Εντατική το μέλος του πληρώματος του γαλλικού πολεμικού

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, νοσηλεύεται η νεαρή γυναίκα, μέλος του πληρώματος Γαλλικού πολεμικού πλοίου το οποίο βρισκόταν στα ανοιχτά της Κύπρου.

Η κατάσταση της 23χρονης Γαλλίδας ασθενούς, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς είναι σοβαρή αλλά σταθερή.

Η ίδια μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου (10/3) στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρνακας μετά από επιχείρηση αεροδιακομιδής της με ελικόπτερο από τον Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Διαβάστε σχετικά: Επιχείρηση αεροδιακομιδής

τραυματία από πολεμικό πλοίο

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΣΕΔ το Σάββατο, στις 17:30 έλαβε επείγουσα κλήση από τον Κυβερνήτη του Γαλλικού πολεμικού πλοίου «VAR», με την οποία ενημέρωνε ότι μέλος του πληρώματος του πλοίου τραυματίστηκε σοβαρά και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του απαιτείται η άμεση διακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας.

Το πλοίο βρισκόταν 114 ΝΜ νοτιοδυτικά του αεροδρομίου της Λάρνακας, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κ. Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, με νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας, για την άμεση διακομιδή του.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 20:20, όπου και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Γ.Ν. Λάρνακας.

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν πρόκειται για τραυματισμό αλλά για ασθένεια.

Διαβάστε επίσης: Στο Γ.Ν Λάρνακας ο τραυματίας του πολεμικού πλοίου

Keywords
Τυχαία Θέματα