Στην ενίσχυση των σχέσεων με την Κύπρο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας

Στην ενίσχυση των ήδη εξαίρετων σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Κύπρου στη χώρα.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιρλανδία Λούης Τηλεμάχου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας Michael D. Higgins σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή,

10 Νοεμβρίου 2023, στο Μέγαρο Όρας αν Ούκτορον στο Δουβλίνο.

Ο Πρόεδρος Higgins ευχήθηκε στον νέο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κάθε επιτυχία στο έργο του, τονίζοντας ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου και της Κυβέρνησής του προς ενίσχυση των ήδη εξαίρετων σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας.

Κατά την τελετή, ο Πρέσβης διαβίβασε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και την προσωπική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη εξαίρετων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Τηλεμάχου αναφέρθηκε στις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας, οι οποίες έχουν ενισχυθεί περαιτέρω με την ιδιότητα και των δύο χωρών ως κράτη μέλη της ΕΕ. Ο Πρέσβης Τηλεμάχου εξέφρασε επίσης τις ειλικρινείς ευχαριστίες της Κύπρου για τη στάση αρχών που τηρεί η Ιρλανδία στο Κυπριακό και υπέρ του σεβασμού της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της κυπριακής Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού για τη μακρόχρονη συμμετοχή Ιρλανδών ειρηνευτών στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα