Στην Ελλάδα για επαφές με Μητσοτάκη και Παυλόπουλο ο ΠτΔ

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 10 το πρωί και ακολούθως με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό,

ενόψει της τριμερούς συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, και της πενταμερούς, με τη συμμετοχή και των εγγυητριών δυνάμεων, που θα ακολουθήσει γύρω στις 20 Δεκεμβρίου.

Χθες το απόγευμα, ο Πρόεδρος συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το βήμα της 4ης Ευρω-αραβικής Συνόδου, που πραγματοποιείται στην ελληνική πρωτεύουσα, έστειλε στην Άγκυρα το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία,  παρά τις τουρκικές προκλήσεις, θα προχωρήσει απρόσκοπτα τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε ανάγκη από εγγυητές και κηδεμόνες» και ότι «μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά μεταξύ μας και να συνδημιουργήσουμε για την κοινή προοπτική».

Η παρούσα Σύνοδος, τόνισε, λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο έντονων πολιτικών εξελίξεων, γεγονός που αναδεικνύει το ευμετάβλητο της περιοχής και την αναγκαιότητα συλλογικής δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων, όπως η τρομοκρατία, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, η καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, οι παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας κρατών (με την πλέον πρόσφατη στη Συρία λόγω της τουρκικής εισβολής).

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει στις 4:30 το απόγευμα και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος θα μεταβεί το πρωί στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα