Στην έκτακτη ολομέλεια οι δύο αναπομπές του Πρέδρου

Ενώπιων της έκτακτης Ολομέλειας της Βουλής, θα τεθούν αύριο δύο αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η μία αφορά στους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων και η άλλη στη δέσμευση της πολεοδομικής αρχής στις προκαταρτικές της απόψεις για ένα χρόνο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρουσιάζονται αποφασισμένα να να απορρίψουν την αναπομπή του προέδρου Αναστασιάδη, της πρότασης νόμου του Γιώργου Περδίκη των Οικολόγων που αναστέλλει μέχρι τέλος του χρόνου τις εκποιήσεις ακινήτων εγκλωβισμένων ιδιοκτητών από αφερέγγυους

επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

Το θέμα απασχόλησε έκτακτη συνεδρία των επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών. Tα κόμματα προσανατολίζονται σε αναστολή μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, μετά από εξήγηση του υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, πως η ψηφισθείσα ημερομηνία προσέκρουε στις μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε και την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, κατά την οποία δεσμεύεται η πολεοδομική αρχή στις προκαταρτικές της απόψεις για ένα χρόνο στην περίπτωση που ο αιτητής θα μπορεί να προχωρήσει σε συγκεκριμένη ανάπτυξη.

Στην αναπομπή ο Πρόεδρος επισημαίνει πως ο νόμος συγκρούεται με τις βασικές πολεοδομικές αρχές και θα προκαλέσει προβλήματα στο πολεοδομικό σύστημα. Οι΄δύο αναπομπές θα τεθούν στην αυριανή έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα