Στιγμές χαλάρωσης για πολιτικούς αρχηγούς και υποψηφίους λίγο πριν την κάλπη

Έπεσε η αυλαία της προεκλογικής, και ο τελευταίος λόγος ανήκει στους πολίτες.

Οι Πολιτικοί Αρχηγοί σε μια προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους έκαναν τις καθιερωμένες βόλτες και συναντήσεις σε καφετερίες μαζί με τα στελέχη και τους υποψηφίους των κομμάτων τους.

Ήταν μια από τις πιο θυελλώδεις προεκλογικές περιόδους  με σφοδρές και καυστικές αντιπαραθέσεις σε σωρεία ζητημάτων.

Ως εκ τούτου, πολιτικοί αρχηγοί, υποψήφιοι και εκλογικά επιτελεία, θέλοντας να κατεβάσουν τους τόνους και καθώς ο νόμος απαγορεύει πλέον

την όποια προεκλογική διαφημιστική αναφορά, επέλεξαν να βρεθούν μαζί σε χαλαρό κλίμα.

Σε εστιατόριο δίπλα από τα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ στην Πινδάρου, επέλεξαν να μεταβούν οι του κυβερνώντος κόμματος. 

«Νομίζω αρκετά άκουσαν οι πολίτες από εμάς. Είναι η μέρα που θα μιλήσουν οι πολίτες και “θα δείξει η τεννέκα”. Καλή δύναμη σε όλους και καλή ψήφο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Το ΑΚΕΛ επέλεξε να διοργανώσει φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα με την συμμετοχή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και υποψήφιων Βουλευτών του κόμματος, προς ενίσχυση του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ανέφερε: «Ζήσαμε μια έντονη περίοδο λόγω της πανδημίας, της προεκλογικής εκστρατείας, είπαμε σήμερα να χαλαρώσουμε με ένα τρόπο πιο ευχάριστο και κατά την άποψή μας συμβολικό. Τα παιδιά είναι ό,τι πιο σημαντικό στην σύγχρονη κοινωνία» .

Μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο στη Λευκωσία παρέθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ στα στελέχη και στους συνεργάτες του κόμματος.

«Έχουμε φτάσει αισίως στο τέλος μιας έντονης προεκλογικής περιόδου. Μέχρι σήμερα, μιλούσαμε εμείς. Αύριο θα μιλήσουν οι πολίτες στην κάλπη. Με τη ψήφο μας μπορούμε να καθορίσουμε την πορεία της χώρας» είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η ΕΔΕΚ και τα στελέχη της περιδιάβηκαν στους δρόμους της κεντρικής Λεμεσού, με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο να αναφέρει τα εξής:

«Όπως αντιλαμβάνεστε, μετά από μια ιδιαίτερα περίεργη προεκλογική περίοδο, με την λήξη της χθες τα μεσάνυχτα σήμερα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε. Χρειάζεται στα εκλογικά κέντρα αύριο να κρατούνται οι αποστάσεις και να υπάρξει όσο το δυνατόν μια ομαλή διαδικασία ψηφοφορίας».

  Με γεύμα μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος στην οδό Λήδρας, έκλεισαν την προεκλογική οι Οικολόγοι.

Ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε: «Τώρα είναι η ώρα ακούσουμε τους πολίτες. Εμείς καλούμε τον κόσμο αύριο να πάει να ψηφίσει. Να αφιερώσει λίγα λεπτά από το χρόνο του και να επιλέξει εκείνες και εκείνους που θεωρεί ότι μπορούν αν τον εκπροσωπήσουν καλύτερα στη νέα βουλή».


Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης ήπιε τον καφέ της με φίλους και υποψηφίους σε καφετέρια στην οδό Λήδρας στο κέντρο της Λευκωσίας και ακολούθως, περπάτησαν συμβολικά προς το οδόφραγμα.

«Αναμένουμε με μεγάλη αισιοδοξία, όπως σας έχω πει το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε ότι ο κυπριακός λαός θα έχει λάβει τα μηνύματά μας. Είμαστε σίγουροι ότι μια πολύ μεγάλη μερίδα έχει λάβει το μήνυμα της Αλληλεγγύης», ανέφερε η κα Θεοχάρους.

Σε συνάντηση για καφέ βρέθηκαν ο Πρόεδρος, στελέχη και υποψήφιοι της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Σήμερα είναι ώρες ηρεμίας, ξεγνοιασιάς για όλους μας. Ήταν ένας πολύ δύσκολος προεκλογικός, με πολλές αντιξοότητες, με πολλούς περιορισμούς», είπε ο κ Κάρογιαν.

Σε παραλιακό εστιατόριο της Λεμεσού συναντήθηκαν το πρωί οι υποψήφιοι του Κινήματος «Αλλαγή Γενιάς»

«Δυστυχώς η Λευκωσία δεν έχει θάλασσα, αποφασίσαμε έτσι ότι αν ήμασταν στη θάλασσα θα είχαμε εκείνη τη χαλαρότητα που χρειάζεται πριν τις εκλογές. Είναι σημαντικό να πάρουμε τις δυνάμεις για να ανταπεξέλθουμε όχι μόνο στις εκλογές, αλλά και τις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν», ανέφερε η κα Θεολόγου.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Έφορος κάλεσε όσους εκλογικούς συνδυασμούς δεν αφαίρεσαν τα διαφημιστικά υλικά από δημόσιος χώρους να το πράξουν.

Η ψηφοφορία αρχίζει στις επτά το πρωί και ολοκληρώνεται στις 6 το απόγευμα, με διακοπή μιας ώρας από τις 12 μέχρι τις μια το μεσημέρι.  Οι ψηφοφόροι πρέπει να παρουσιάζουν το εκλογικό βιβλιάριο ή την ταυτότητά τους, ενώ πρέπει να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να φέρουν μάσκα.


Διαβάστε επίσης: Παραβίαση προσωπικών δεδομένων λόγω βουλευτικών – Τι καταγγέλλουν οι πολίτες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στιγμές,stigmes