Στη ναυτική βάση Αλεξάνδρειας το πολεμικό πλοίο «Προμηθεύς»

Στη ναυτική βάση της Αλεξάνδρειας θα καταπλεύσει από τις 16 έως τις 17 Αυγούστου το ελληνικό πολεμικό πλοίο «Προμηθεύς».

Το πλοίο θα επισκεφθούν άτομα της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας, καθώς επίσημοι από την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και διπλωμάτες άλλων χωρών.

Η επίσκεψη του πλοίου γίνεται στα πλαίσια του θερινού

εκπαιδευτικού πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για το έτος 2018. Στο ελληνικό πολεμικό πλοίο θα επιβαίνουν 149 δόκιμοι και περίπου 140 στελέχη του πληρώματος, με επικεφαλής τον Πλοίαρχο ΠΝ Αθανάσιο Σπανό, ο οποίος θα μεταφέρει τους χαιρετισμούς του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχου ΠΝ Γεωργίου Πελεκανάκη.

Το πλοίο γενικής υποστήριξης τύπου Etna "Προμηθεύς" έχει πάρει το όνομά του από τον Προμηθέα, τον μυθικό ευεργέτη και προστάτη τον ανθρώπων που, κατά παράβαση των εντολών του Δία, έδωσε στους ανθρώπους μεταξύ πολλών άλλων και τη φωτιά. Είναι μήκους 146,6 μέτρων και εντάχθηκε στη δύναμη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στις 8 Ιουλίου του 2003.

Αποτελεί το τρίτο πλοίο με το όνομα αυτό στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και το μεγαλύτερο σε εκτόπισμα που υπήρξε ποτέ, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, προσθέτοντας ότι «οι δυνατότητες υποστηρίξεως του ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ είναι ιδιαίτερα σημαντικές και το καθιστούν ικανό για δράση όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο. Περιλαμβάνουν τον εν πλω ανεφοδιασμό των πλοίων του ΠΝ ή άλλων συμμαχικών πλοίων".

Παράλληλα, το πλοίο έχει δυνατότητα συνδρομής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (πλημμύρες, σεισμοί, κλπ).

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η πλήρης θεραπευτική μονάδα του πλοίου, που είναι εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο, και οδοντιατρείο.

Η υποδοχή της παροικίας και των επισήμων στο ελληνικό πολεμικό πλοίο «Προμηθεύς» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Αυγούστου στη ναυτική βάση της Αλεξάνδρειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλεξάνδρειας, Προμηθεύς,alexandreias, promithefs