Στη ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας μόνο περιστατικά με κορωνοϊό – Αδειάζουν τη ΜΕΘ

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό αναμένεται να αυξηθεί εξαιτίας των κρουσμάτων που ανακοινώνονται τις τελευταίες μέρες.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι , ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, αναφέρθηκε στη διαδικασία εκκένωσής της «ΜΕΘ 1» του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ούτως ώστε να φιλοξενεί μόνο περιστατικά κορωνοϊού.

Αρχικά, ο κύριος Χαριλάου εξήγησε ότι στο Νοσοκομείο Λευκωσίας αυτή την στιγμή λειτουργούν δύο ΜΕΘ η «ΜΕΘ 1» και η «ΜΕΘ 2».

Η «ΜΕΘ 2» είναι η νέα μονάδα

που χτίστηκε τους τελευταίους μήνες και νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά με κορωνοϊό, έχει χωρητικότητα περίπου 28 κλίνες αλλά για λόγους ασφαλείας, καθορίστηκε στις 24 κλίνες.

Η «ΜΕΘ 1» χρησιμοποιείτο μέχρι τώρα για περιστατικά που δεν είχαν σχέση με τον κορωνοϊό, και εκεί υπάρχουν 17 κλίνες.

Εξαιτίας του ότι αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων, αποφασίστηκε η χρήση της «ΜΕΘ 1» και για περιστατικά κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα,  μοιράστηκε η «ΜΕΘ 1» σε δύο χώρους και έτσι νοσηλευτήκαν άτομα με κορωνοϊό και σε αυτή τη μονάδα.

«Αυτή τη στιγμή το πλάνο μας είναι να αδειάσει τελείως η «ΜΕΘ 1» από περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό και είτε θα μεταφερθούν στο ΓΝ Λεμεσού είτε στον ιδιωτικό τομέα» είπε ο κύριος Χαριλάου.

«ΟΙ 5-6 ασθενείς που νοσηλεύονται στην «ΜΕΘ 1»  θα κατέβουν σε άλλη υποδομή η οποία έχει δοκιμαστεί και θα έχουν δικό τους προσωπικό. Σκοπός είναι να μείνει η ΜΕΘ εξολοκλήρου για περιστατικά κορωνοϊού επειδή αναμένεται αύξηση στους νοσηλευόμενους», τόνισε ο κύριος Χαριλάου. 

Διαβάστε επίσης: 

Το πλάνο του ΟΚΥπΥ για τις ΜΕΘ εξαιτίας της αύξησης νοσηλευομένωνΟι αντιδράσεις των πολιτών για τα νέα μέτρα: «Ήταν λάθος η κίνηση» (vid)Δρ. Πάνος: Είμαστε μια ανάσα απ'το lockdown - Δεν είναι μια επιθυμητή λύση
Keywords
Τυχαία Θέματα