Στη μαύρη λίστα της Νιγηρίας το ψευδοκράτος - «Εκατοντάδες οι νεκροί φοιτητές»

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νιγηρίας προειδοποίησε τους γονείς και τους κηδεμόνες της χώρας να σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά τους σε πανεπιστήμια του ψευδοκράτους.

H απόφαση πάρθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπή Διασποράς της Νιγηρίας (NIDCOM), Abike Dabiri-Erewa,  μετά από αναφορά της δικαστού του Κρατικού Ανώτατου Δικαστηρίου, Amina Bello, σχετικά με τον μυστηριώδη και ανεξήγητο θάνατο του γιου της, ενός τριτοετούς φοιτητή Πολιτικής Μηχανικής στο  American University της σκλαβωμένης Κερύνειας

 ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όπως και άλλοι Νιγηριανοί.
 

(L)Hon.Justice Àmina Bello,Judge of the Kaduna State High Court presenting a petition letter to Hon.Abike Dabiri-Erewa,(R)Chairman/CEO. Nigerians in Diaspora Commission (NiDCOM) on the Death of her son in Northern Cyprus. 24-08-2020.https://t.co/yunmbL80In pic.twitter.com/34Z1TLDGTL

— Nigerians in Diaspora Commission (@nidcom_gov) August 24, 2020Διαβάστε επίσης: Κατεχόμενα: Νέα υπόθεση δολοφονίας Αφρικανού (ΦΩΤΟ)


Η Bello είπε ότι μίλησε με τον γιο της λίγες ώρες πριν πεθάνει και εξέφρασε φόβους για την ασφάλειά του στο πανεπιστημιακό περιβάλλον, προσθέτοντας ότι ο γιος της έστειλε ένα  μήνυμα στο WhatsApp πριν από  πεθάνει.

«Μαμά, παρακαλώ θέλω να επιστρέψω σπίτι μου. Αν μείνω εδώ, απλά θα πεθάνω εδώ χωρίς κανείς να δώσει την παραμικρή σημασία. Απλά πρέπει να επιστρέψω σπίτι μου. Μαμά παρακαλώ προσπαθήστε να καταλάβετε ότι αυτό δεν είναι μέρος για μένα », έγραψε ο  Ιμπραήμ στην μητέρα του.

Η Dabiri-Erewa σημείωσε ότι τουλάχιστον έξι δεκαέξι φοιτητές της Νιγηρίας έχουν σκοτωθεί στο ψευδοκράτος τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας ότι η λεγόμενη «ΤΔΒΚ» αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία και όχι από άλλες χώρες ή τα Ηνωμένα Έθνη, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις σε τέτοια θέματα.

«Ο θάνατος του Imbrahim Kalel  θα πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης για τη διακοπή της δολοφονίας των παιδιών μας οπουδήποτε στον κόσμο, ιδιαίτερα της Βόρειας Κύπρου», είπε.

Η ίδια  διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία με επικεφαλής τη Δικαστή  Μπέλο ότι η NIDCOM θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την αποστολή της Νιγηρίας στην Τουρκία και άλλους σχετικούς οργανισμούς για να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη.

Πρόσθεσε ότι το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ομοσπονδίας είχε ήδη αναφέρει το θέμα στην Ιντερπόλ για περαιτέρω έρευνα.

Στη συνέχεια προχώρησε στη λίστα άλλων μαθητών που έχουν σκοτωθεί υπό παρόμοιες συνθήκες στη χώρα.

«Δεν είναι μόνο ο Ιμπραήμ. Οι Kennedy Dede,  Augustine Ngok, Gabriel Sorewei, Osabanjo Owoyale, Augustine Wallace, Stanley Eteno, Hassan Babatunde, Temitayo Adigun και Kubat Abraham είναι μόνο μερικές από αυτές που γνωρίζουμε ακόμη», είπε.
 

Διαβάστε επίσης: Κατεχόμενα:Φρίκη από δολοφονία 33χρονου-"Μπορεί να είναι μπαλτάς"

Όπως σημειώνουν δημοσιεύματα της χώρας, το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι γονείς στη Νιγηρία δεν γνωρίζουν ότι το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται από καμία χώρα στον κόσμο.

 

«Γι 'αυτό δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλά. Σε ποιον να προσφύγουμε; Χιλιάδες Νιγηριανοί μαθητές φοιτούν εκεί και σας λέω ότι εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί. Σε ποιον θα πάρουμε αυτές τις περιπτώσεις;»

«Και σκοτώνονται σε παρόμοιες περιστάσεις. Το πανεπιστήμιο σου λέει ‘’καλά, αυτοκτόνησαν’’ και τίποτα δεν συμβαίνει».

«Θα απαριθμήσουμε όλα αυτά τα ονόματα Νιγηριανών που έχουν σκοτωθεί και απαιτούμε δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε δίωξη και αποζημίωση. Κανένας Νιγηριανός γονέας δεν πρέπει να στείλει τα παιδιά του σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στη Βόρεια Κύπρο - υπάρχει μια συνεργασία που δεν καταλαβαίνουμε που τους κάνει να σκοτώνουν τους μαύρους, ιδιαίτερα τους Νιγηριανούς φοιτητές μας.»

Η επικεφαλής της NIDCOM, ωστόσο, διαβεβαίωσε τη θλιμμένη μητέρα του Ιμπραήμ Κάλελ ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η δικαιοσύνη στην περίπτωση του γιου της και άλλων που σκοτώθηκαν στη χώρα.

«Θα βάλουμε την Βόρεια Κύπρο στη μαύρη λίστα και θα σταματήσουμε να στέλνουμε τα  παιδιά εκεί για να σπουδάσουν », είπε.

«Θα συνεργαστούμε με το NUC για να απαριθμήσουμε όλα τα πανεπιστήμια της Βόρειας Κύπρου και θα μπουν στην μαύρη λίτσα. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να σκοτώσουν τα παιδιά μας».
 

Διαβάστε επίσης: Για βάναυσο ρατσισμό καταγγέλλουν Τ/κ &ψευδοκράτος οι Αφρικανοί (ΒΙΝΤΕΟ)

(Φωτογραφία Reuters: Οι δύτες αναζητούν πτώματα Νιγηριανών σε  ποτάμι στην  Δεκέμβριο 2018)            

Keywords
Τυχαία Θέματα