Στέφη Δράκου: Ιδρύεται χώρος κράτησης ανήλικων παραβατών στην Κύπρο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο για την κατασκευή του πρώτου ξεχωριστού χώρου κράτησης ανήλικων παραβατών στην Κύπρο. Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στη «Σημερινή» η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, για τη δημιουργία και λειτουργία του χώρου θα προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός, το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να δοθεί το έργο στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό και με την αναγκαία τεχνογνωσία, ενώ η ετοιμασία των όρων

και προδιαγραφών έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και αναμένεται ο ποιοτικός έλεγχος των εγγράφων του διαγωνισμού από το Γενικό Λογιστήριο.

Σύμφωνα με την κ. Δράκου, ιδρύεται ένας ειδικός χώρος κράτησης, ο οποίος θα απονέμει δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά. Σήμερα οι ανήλικοι που καταδικάζονται σε φυλάκιση κρατούνται σε ξεχωριστό χώρο στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ οι περισσότεροι έγκλειστοι νεαροί παραβάτες είναι αλλοδαποί με μεταναστευτική βιογραφία, έχοντας υπερδιπλασιάσει το ποσοστό τους στις Φυλακές την τελευταία τριετία, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.


Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στέφη Δράκου, Ιδρύεται, Κύπρο,stefi drakou, idryetai, kypro