Στεφάνου:Η ομιλία ΠτΔ είχε το στοχείο της έπαρσης-Θέση του ΑΚΕΛ ο σταθμός LNG

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο ενείχε το στοιχείο της έπαρσης, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου φιλοξενούμενος στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι.

«Αυτό που είπε ο Πρόεδρος ότι ‘τα έβαλα με τα μεγάλα κόμματα και έχω εκλεγεί χωρίς υποστήριξη κομμάτων΄’, αυτό δεν είναι πραγματικότητα. Εάν αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα του Προέδρου για να λύσει το Κυπριακό, όπως είπε, δεν θα φανεί από τις δηλώσεις αλλά από τις πράξεις.  Γι αυτό εμείς σήμερα στην πράξη δεν

έχουμε εισπράξει τίποτα από τους ευρωπαίους ή τον διεθνή παράγοντα που να λέει ότι αγκαλιάζεται η καλούμενη πρόταση του Προέδρου για ενεργότερη παρέμβαση της Ε.Ε με διορισμό ειδικού απεσταλμένου. Θα κριθεί  από τα αποτελέσματα και την πράξη. Οι εξαγγελίες είναι δωρεάν ενώ η πράξη κοστίζει», είπε ο κ. Στεφάνου.

Για τα σκάνδαλα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, ο κ.Στεφάνου επικαλέστηκε δήλωση του μακαριστού Δημήτρη Χριστόφια το 2011 όταν μίλησε στο Σωματείο της ΑΛΚΗΣ για κακώς έχοντα στο ποδόσφαιρο, «Τότε έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε. Δηλώσεις από την ΚΟΠ, τον ΔΗΣΥ το ΔΗΚΟ, ήταν και της μόδας όλοι να τα βάζουν με τον Χριστόφια. Από τότε ο Αναστασιάδης μίλησε για στάβλο του Αυγεία, διαπλοκή και διαφθορά, όμως η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα.  Χρειάζονται να ληφθούν μέτρα γρήγορα και αποτελεσματικά και να κινηθούμε για αντιμετωπιστεί η διαφθορά στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο.

Ο κ. Στεφάνου μίλησε επίσης για το θέμα της τιμής των καυσίμων και έκανε λόγο για κακή διαχείριση από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Για τα ενεργειακά και το Φ.Α , ο Γ.Γ είπε πως θέση του ΑΚΕΛ είναι η δημιουργία σταθμού υγροποίησης στην Κύπρο, για να μπορεί να αναδειχθεί το νησί μας σε ενεργειακός κόμβος και να έρχονται άλλα κράτη της περιοχής σε μια ευρωπαϊκή χώρα  να υγροποιούν και να εξάγουμε και εμείς ποσότητες από το δικό μας κοίτασμα την Αφροδίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα