Στεφάνου: 'Κάκιστη και εγκληματική' η συμφωνία για κλείσιμο ΣΚΤ

Ενάντια στην "κάκιστη και εγκληματική", όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία για το κλείσιμο του Συνεργατισμού είναι το ΑΚΕΛ και θα καταψηφίσει το σχέδιο απόφαση των κυβερνητικών εγγυήσεων, είπε ο Βουλευτής του κόμματος Στέφανος Στεφάνου από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση της εγγύησης για τη συμφωνία απορρόφησης των εργασιών της ΣΚΤ από την Ελληνική και τη δέσμη νομοθετημάτων για αντιμετώπιση των ΜΕΔ.


Ο κ. Στέφανου

υπενθύμισε το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου που συνέβη επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ και παρατήρησε πως όταν μια κυβέρνηση επιρρίπτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει 6 χρόνια μετά που ανέλαβε την εξουσία, παραδέχεται και ομολογεί ότι απέτυχε να λύσει τα προβλήματα.

Ο κ. Στεφάνου είπε ακόμα ότι η αναζήτηση άλλοθι στους προηγούμενους είναι "βιασμός της νοημοσύνης του λαού" και παρατήρησε ότι η παντελής άρνηση να αναληφθεί η παραμικρή ευθύνη για την κατάσταση από τους κυβερνώντες δείχνει ότι τις επόμενες μέρες, εβδομάδες, ή μήνες θα βρεθούμε μπροστά σε ανάλογα εκβιαστικά διλήμματα.

Ανέφερε περαιτέρω ότι αποτελεί "ακατάσχετο ψέμα" να λέγεται στη Βουλή ότι γίνεται ιδιωτικοποίηση της ΣΚΤ. Πουλάς κάτι κρατικό σε μία τιμή, είπε προσθέτοντας πως αυτό που γίνεται στο Συνεργατισμό ούτε ξεπούλημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς δίνεται το καλό κομμάτι του Συνεργατισμού στην Ελληνική και πληρώνουμε και από πάνω.

Χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακό κόλπο την κατάθεση του μισού εκατομμυρίου ευρώ στο Συνεργατισμό, είπε πως η συμφωνία είναι "εγκληματική" και καλείται η Βουλή να την εγκρίνει χωρίς να την δει.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί στο ύψος που ήταν αμέσως μετά το κούρεμα του 2013 και ανέφερε ότι η κυβέρνηση οδηγεί τον κυπριακό λαό στο επικίνδυνο ταξίδι επιστροφής στο παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά τα ΜΕΔ, είπε πως προεκλογικά οι κυβερνώντες δήλωναν ότι είχαν λύσει τα προβλήματα και τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι με τα 6 νομοθετήματα η Κυβέρνηση δεν θα λύσει το πρόβλημα των ΜΕΔ.

Δεν μπορείτε να μπείτε στα παπούτσια του απλού πολίτη, ανέφερε προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν εκποιήσεις των επαύλεων και αυτών που έχουν τα εκατομμύρια και κάνουν τη μεγάλη ζωή, αλλά, ανέφερε δεν θα ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα να επιτεθείτε στους απλούς πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα