Σταθερή στην θέση για λύση Κυπριακού εντός παραμέτρων ΗΕ η Υπ. Ευρώπης ΗΒ

Την πάγια θέση της βρετανικής Κυβέρνησης υπέρ λύσης του Κυπριακού που θα είναι «σύμφωνη με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών», επαναδιατυπώνει η Υπουργός Ευρώπης Γουέντι Μόρτον σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Χρίστο Καραολή.

Διαβάστε ακόμη: Χατζηχρυσάνθου: Προσήλωση Κύπρου στην προώθηση ειρήνης μέσω αθλητισμού

«(Μια λύση) βασισμένη στο μοντέλο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, ένα μοντέλο που είναι διεθνώς αποδεκτό και που πιστεύουμε ότι

είναι αρκετά ευρύ για να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες αμφοτέρων των πλευρών», συμπληρώνει η κα Μόρτον.

Η επιστολή προσθέτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να υποστηρίζει τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών και θα συνεχίσει να προτρέπει όλες τις πλευρές να σημειώσουν πρόοδο.

Καλεί επίσης όλα τα εμπλεκόμενα μέρη «να αποφεύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες ή ρητορική θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις προοπτικές μίας λύσης».

Σε μια πιο συγκεκριμένη αναφορά στα Βαρώσια, η κα Μόρτον επαναλαμβάνει ότι η βρετανική Κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επισημαίνοντας τις δηλώσεις που καταδίκαζαν τις τουρκικές ανακοινώσεις για την περιοχή.

«Τα σύνθετα ζητήματα που επισημαίνετε υπογραμμίζουν τη σημασία της επίτευξης μίας συνολικής λύσης του Κυπριακού κατά τρόπο επιτακτικό», αναφέρει η κα Μόρτον απαντώντας σε δύο επιστολές για το Κυπριακό που είχε απευθύνει εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο κ. Καραολής στη Βρετανίδα Υπουργό Εξωτερικών (15/10) και στο Βρετανό Πρωθυπουργό (15/11), καλώντας τους να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο στην προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σταθερή, Κυπριακού, Ευρώπης ΗΒ,statheri, kypriakou, evropis iv