Σταματά την κατασκευή DSLR καμερών η Nikon

Σύμφωνα με το έμπιστο ιαπωνικό μέσο Nikkei, η Nikon παύει την κατασκευή νέων single lens reflex (SLR) καμερών.

Συγκεκριμένα, η εταιρία θα συνεχίσει την παραγωγή και τη διανομή των SLR μοντέλων της που κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο, αλλά όσον αφορά την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών θα εστιάσει αποκλειστικά στις mirrorless κάμερες.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού η Nikon,

η οποία ειδικεύεται σε προϊόντα οπτικής και απεικονίσεων, κατασκεύασε την πρώτη της SLR film κάμερα, την Nikon F, το 1959. Κάτι τέτοιο φυσικά, σημαίνει ένα τέλος εποχής για τις SLR κάμερες, αφού οι mirrorless εναλλακτικές έχουν πλέον βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, προσφέροντας συγχρόνως ελαφρύτερες και μικρότερες σε μέγεθος επιλογές προϊόντων.

Φυσικά, η αγορά των καμερών γενικότερα βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία χρόνια, αφού πέρα από τους επαγγελματίες, η πλειοψηφία των απλών χρηστών αρκείται στις δυνατότητες που προσφέρουν τα smartphones στον τομέα της φωτογραφίας και της βιντεοσκόπησης.

Βέβαια, με δήλωση που έκανε στον Τύπο, η Nikon ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το ρεπορτάζ, τονίζοντας πως η ίδια δεν έχει κάνει κάποια σχετική ανακοίνωση και πως σκοπεύει να συνεχίσει την παραγωγή, τις πωλήσεις και το σέρβις DSLR μοντέλων.

Τέλος, να αναφερθεί ότι, μόλις τον περασμένο μήνα, η Nikon ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποσύρει δύο από τις πιο προσιτές DSLR κάμερες της, τις D3500 και D5600, δηλώνοντας ότι ήθελε να επικεντρωθεί περισσότερο σε κάμερες και φακούς μεσαίας έως υψηλής κατηγορίας, που απευθύνονται σε επαγγελματίες και χομπίστες φωτογράφους.

Πηγή: electronicanto.net

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σταματά, DSLR, Nikon,stamata, DSLR, Nikon