Στα συρτάρια μελέτη για απώλεια χρήσης περιουσιών στα κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις ελληνικές καλένδες η μελέτη για απώλεια χρήσης ιδιοκτητών περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές. Μελέτη, η οποία είναι –όπως λέχθηκε ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων- έτοιμη εδώ και καιρό, ωστόσο δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στη Βουλή.

«Ο Πρόεδρος του ΦΙΚΒ μας αποκάλυψε ότι εδώ και ένα χρόνο παρέδωσε μελέτη στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Υπουργό Οικονομικών. Μελέτη με συγκεκριμένα αποτελέσματα, λεπτομέρειες και διάφορα σενάρια για στήριξη των ιδιοκτητών κατεχόμενων περιοχών», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων,

Νίκος Κέττηρος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης και τα δάνεια πολιτών από τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, τα οποία σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν.
«Θα πρέπει το κράτος να μελετήσει αυτό το θέμα γιατί υπάρχει εισήγηση για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα ο οποίος να μπορεί να αγοράσει δάνεια με αυτά τα χαρακτηριστικά με το κόστος να μην υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κος Κέττηρος.

Χρειάζονται νομοθετικές ρύθμισες  για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους, λέγει ο ΔΗΣΥ.

«Όσο ξεπουλιέται η κατεχόμενη γη μας, χάνεται ο τόπος μας και το περιουσιακό θα κλείσει μοιραία το κυπριακό πρόβλημα χωρίς να το καταλάβουμε», είπε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Γεωργίου.

Όσο αφορά τον προϋπολογισμό του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών του 2022, ανέρχεται σε €111.5 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα