Στα πλάνα κοινό επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Πορτογαλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην επιθυμία Κύπρου και Πορτογαλίας να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους σε ένα ευρύ φάσμα από τομείς, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό Antonio Costa.

Είναι μια σχέση που εκτιμάμε πολύ και επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε. Σήμερα είχαμε αποτελεσματικές διαβουλεύσεις για αναθεώρηση της αρχιτεκτονικής της συνεργασίας μας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαι ευτυχής να αναφέρω τη συνοχή μας σε απόψεις με την Πορτογαλία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων,

όπως η οικονομία, το εμπόριο, η τεχνολογία, ο τουρισμός κλπ», είπε ο ΠτΔ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για δυνατότητα οργάνωσης ενός κοινού Επιχειρηματικού Φόρουμ για ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, ενώ χαρακτήρισε την Πορτογαλία ως μια από τις πλέον αξιόπιστες φιλικές χώρες και εταίρους στην Ε.Ε.

Μαζί με τον πρωθυπουργό κ. Κόστα έχουμε συμφωνήσει ότι είναι ουσιαστικής σημασίας να δουλεύουμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε από κοινού πιο αποτελεσματικά τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και να διαχειριστούμε τη μετανάστευση και το δημοσιονομικό πλαίσιο.

Παράλληλα, ο ΠτΔ μίλησε για το θέμα αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, υπογραμμίζοντας πως η Κύπρος έχει επενδύσει στο να συμβάλει στην ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή.

Επεσήμανε, παράλληλα, πως ενημέρωσε επίσης τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό για τις τριμερείς συνεργασίες στην περιοχή, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της Πορτογαλίας για εξεύρεση λύσης εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την πρόσκληση και δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Πορτογάλος πρωθυπουργός που πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί μας.

Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της Ε.Ε., είπε και αναφέρθηκε σε ευκαιρίες διεύρυνσης των σχέσεων στον τομέα του εμπορίου.

Σε αυτό το σημείο τόνισε τη σημασία οργάνωσης ενός επιχειρηματικού Φόρουμ, την αύξηση της συνεργασίας στον ναυτιλιακό τομέα και τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα