Στα κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου - Ποια η ατζέντα

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το περιλάλητο δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί στο οποίο σφραγίστηκαν οι διαφορές, παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποιεί την Πέμπτη (19/4) το μεσημέρι, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων για να συζητήσει μαζί τους τα επόμενα βήματα στο κυπριακό ζήτημα.

Στην επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ αναφέρθηκε σε χθεσινές δηλώσεις του και ο ψευδοπρωθυπουργός Τουφάν Ερχιουρμάν.

Χαρακτηρίζοντας

σημαντικές τις συναντήσεις που θα έχει στα κατεχόμενα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» είπε ότι θα έχουν την ευκαιρία όλοι μαζί να αξιολογήσουν τις εξελίξεις μετά και την κοινωνική συνάντηση των δύο ηγετών.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι μπορεί να τεθεί στην ατζέντα θέμα νέου οδικού χάρτη κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου, ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν βλέπει να υπάρχει το έδαφος για μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει.

Τουρκία και τ/κ πλευρά - είπε- επιμένουν στην αλλαγή της μεθοδολογίας, να μην ισχύει από δω και πέρα αυτό που ίσχυε στο παρελθόν.

Δεν μπορούμε – ισχυρίστηκε- να γυρίσουμε και πάλι σε διαπραγματεύσεις στη νεκρή ζώνη, χωρίς χρονοδιάγραμμα και με ανοικτό τέλος, που δεν θα είναι επικεντρωμένες σε ένα αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα