Στα δύσκολα αποδεικνύεται ο πρωτεργάτης της επιτυχίας

Ακόμη κι αν υποτεθεί, για χάρη της συζήτησης, πως -παρά τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες- η Νέα Σαλαμίνα δεν άξιζε να νικήσει την ΑΕΛ, παραμένει βέβαιο πέραν πάσης αμφιβολίας πως δεν άξιζε να ηττηθεί την περασμένη Τρίτη στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ».

Με τον τρόπο που έστησε την ομάδα του και διαχειρίστηκε το παιχνίδι, με την απόδοση που έπιασαν οι παίκτες του, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης δικαιώθηκε για την εκτίμησή του πως η ήττα από την Ανόρθωση (μετά από έξι συναπτές νίκες

σε πρωτάθλημα και κύπελλο) «πλήγωσε, αλλά δεν πτόησε» τους «ερυθρολεύκους».

Ο Δραμινός τεχνικός είδε την ομάδα του να ηττάται μ’ έναν ακόμη πιο επώδυνο τρόπο στον πρώτο αγώνα της στην προημιτελική φάση του κυπέλλου, αλλά η εκ μέρους του διαχείριση -τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στη συνέντευξη Τύπου ακολούθως- της επίμαχης φάσης με το πέναλτι του πίστωσε πόντους στο προφίλ και απέδειξε γιατί αξιολογείται δικαίως ως ο πρωτεργάτης και ο εγγυητής της επιτυχημένης πορείας της Σαλαμίνας στην τρέχουσα σεζόν.

Μολονότι θα μπορούσε να «βγει στα κάγκελα» για μια άκρως αμφισβητούμενη απόφαση που δυσχέρανε την προσπάθεια της ομάδας του για διάκριση στο κύπελλο, ο 47χρονος εμφανίστηκε εξαιρετικά μετρημένος («Η περίεργη φάση του πέναλτι θα συζητηθεί. Πρέπει να τη δω, γιατί δεν έχω άποψη. Με ενημέρωσαν αρκετοί πως ήταν αμφιλεγόμενη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο»), ενώ προχώρησε και σε μια άκρως νηφάλια ανάλυση της αναμέτρησης.

Συνάμα έδειξε το μέτρο της φιλοδοξίας τόσο του ίδιου όσο και των «ερυθρολεύκων» δηλώνοντας δημόσια πως «υπάρχει πολύ καλό υλικό στην ομάδα και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στους δύο θεσμούς. Για να μεγαλώσουμε σαν ομάδα, πρέπει να αντεπεξέλθουμε και στα δύο».

Αν τις ερχόμενες εβδομάδες η Νέα Σαλαμίνα καταφέρει να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη εξάδα εν όψει πλέι οφ και συνάμα το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, θα οφείλεται και στον τρόπο διαχείρισης αντιξοοτήτων και ανάποδων αποτελεσμάτων του προπονητή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα