Στα "χαμηλά" του τ/κ τύπου η σημερινή πορεία Ειρήνης

Οι διεργασίες για την τετρακομματική «κυβέρνηση» που οδεύουν προς το τέλος, τα οικονομικά των «δήμων», αλλά και το τι έγινε από πλευράς μέτρων ασφαλείας την περασμένη Δευτέρα, απασχολεί πρωτοσέλιδα τις πέντε τ/κ εφημερίδες.

Αναφορά γίνεται, επίσης, σε δύο νέα τροχαία, με τον ανθρώπινο παράγοντα να είναι η αιτία, ενώ σε όλες τις εφημερίδες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γίνεται αναφορά στην απογευματινή πορεία ειρήνης και δημοκρατίας εναντία στη βία και τον φασισμό που διοργανώνει η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα.

Η

«Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ποιος λέει ψέματα;», αναφέρει ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση Ακιντζί – «διοικητή δυνάμεων ασφαλείας», ο τελευταίος είπε ότι εκτέλεσαν τις εντολές του Τ/κ ηγέτη, ο οποίος φέρεται να μην είχε εισακουσθεί για τα μέτρα ασφαλείας στα επεισόδια της περασμένης Δευτέρας. Αλλού γράφει ότι τα έξι «κοινοβουλευτικά» κόμματα απηύθυναν έκκληση να επικρατήσει η σωφροσύνη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΡΤΚ δήλωσε πως βαίνουν προς το τέλος οι διεργασίες για τον σχηματισμό τετρακομματικής «κυβέρνησης».

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Οι τελευταίες προετοιμασίες για την τετρακομματική», αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση των προέδρων των τεσσάρων κομμάτων, αλλά και τη συνάντηση ΚΕΕ – ΡΤΚ, που δεν ασχολήθηκαν όμως με τα της «κυβέρνησης». Αλλού αναφέρεται στη δήλωση του «διοικητή δυνάμεων ασφαλείας» ότι δεν τίθεται θέμα να μην εφαρμόστηκαν οι διαταγές του Ακιντζί όσον αφορά τα επεισόδια της Δευτέρας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ακιντζί απηύθυνε έκκληση να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες κατά τη σημερινή πορεία που διοργανώνει η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Το πρόβλημα είναι στο ΚΚΔ», γράφει ότι παρά τις έξι συναντήσεις των τεσσάρων αρχηγών, η συμφωνία για «κυβέρνηση» δεν ανακοινώθηκε και συμπληρώνει ότι το πρόβλημα είναι ότι το ΚΚΔ θέλει να έχει ισχυρή θέση σε αυτή και ζητεί τα «υπουργεία τουρισμού και εργασίας». Αλλού γράφει ότι νέο οδικό ατύχημα έγινε στο σημείο Κύκλος στον δρόμο Λευκωσίας προς Κερύνεια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα ανακοίνωσε τα συνθήματα και το κεντρικό πανό της πορείας σήμερα, λέγοντας ότι «τα υπόλοιπα θα είναι προβοκάτσια».

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Το χρέος των 'δήμων' είναι 125 εκ», γράφει ότι αυτό είναι το ποσό που χρωστούν 14 «δήμοι» στο «τμήμα εφορίας». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο 20χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που ξέφυγε από την πορεία του και καρφώθηκε σε πεύκο λόγω υπερβολικής ταχύτητας, νοσηλεύεται στην εντατική. Αλλού αναφέρει ότι προς το τέλος οδεύουν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό τετρακομματικής «κυβέρνησης».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Φτάσαμε στο τέλος», αναφέρεται στις δηλώσεις του προέδρου του ΡΤΚ μετά τη συνάντηση των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών για την «κυβέρνηση». Αλλού γράφει ότι σήμερα, στις 17.00, θα πραγματοποιηθεί η πορεία ειρήνης και δημοκρατίας που διοργανώνει η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει δηλώσεις του Τ/κ ακαδημαϊκού Αχμέτ Σοζέν ότι οι σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους θα πρέπει να βασίζονται στη δημοκρατία και το δίκαιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα