Στα άκρα Σύνδεσμος Αστυνομικών-Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων

Στα χαρακώματα Αρχή Διερεύνσης Παραπόνων και Αστυνομία, μετά και το δεύτερο βίντεο που είδε το φώς της δημοσιότητας, το οποίο προηγείται χρονικά του πρώτου.

Το δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο της επίθεσης του κρατούμενου με μαχαίρι κατά Αστυνομικών άνοιξε στην κυριολεξία τον ασκό του Αιώλου, καθώς μετά την προβολή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομικών Κύπρου, Αντρέας Συμεού, από τον αέρα του κεντρικού δελτίου του Σίγμα, ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων.

«Όταν

ήθελα εγώ να προβληθεί ολοκληρωμένο το βίντεο, ο κ. Σπυριδάκης είπε ότι ο Συμεού λέει ανοησίες, είναι εκτός τόπου και χρόνου..... είναι αναξιόπιστος πλέον να προεδρεύει της ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων, αίρεται η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, είναι προκατειλημμένος ενώπιον της Αστυνομίας'', ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα περί προκατάληψης που του καταλογίζονται απορρίπτει κατηγορηματικά ο Αντρέας Σπυριδάκης, ο οποίος κάνει λόγο για δυσχέρεια στις σχέσεις μεταξύ Αρχής και Αστυνομίας.

«Δεν είμεθα προκατειλημμένοι εναντίον της Αστυνομίας. Με πολύ μεγάλη φειδώ προχωρούμε σε αυτές τις διώξεις και λυπούμε για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Συμεού εύκολα και χωρίς προβληματισμό είτε ζητά την παραίτηση, είτε οποιαδήποτε άλλα μέτρα. Ανέμενα, όμως, από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, με τον οποίο είναι φίλος ο κ. Συμεού, και από την προηγούμενη φορά, να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Συμεού εναντίον της Αρχής, πράγμα το οποίο δεν έπραξε. Και με αυτό τον τρόπο δυσχεραίνονται οι αγαστές σχέσεις της Αρχής με την ηγεσία της Αστυνομίας», τόνισε.

Προσβολή για το Αστυνομικό Σώμα χαρακτήρισε, μάλιστα, τις βολές του Αντρέα Συμεού κατά της Αρχής, αφήνοντας, μάλιστα, αιχμές προς το πρόσωπό του.

«Ο κύριος Συμεού με τις δηλώσεις του, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι προσβάλλει το Αστυνομικό Σώμα. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε προηγούμενες περιπτώσεις που ο κ. Συμεού είχε κατηγορηθεί για βιαιοπραγία και κακοποίηση πολίτη. Ο προηγούμενος Γενικός Εισαγγελέας, και δεν θέλω να δώσω αυτό ως αφορμή για περαιτέρω συνέχιση της αντιπαράθεσης στο Δικαστήριο για αυτό το θέμα της κακοποίησης πολίτη, όμως η μαρτυρία δεν ήταν ικανοποιητική για να καταδικαστεί ο κ. Συμεού. Αυτό δεν το εξετάζω, αλλά οι βολές του κ. Συμεού εναντίον της Αρχής και εναντίον εμένα προσωπικά, που δεν είναι πρόσφατες αλλά έχουν μια ιστορία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», είπε.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι το βίντεο που κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, όντως αποτελείτο από 2 επεισόδια. Η Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων, ωστόσο, εξέτασε μόνο το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του κρατούμενου, για το οποίο υπήρχε καταγγελία.

Στο μεταξύ, για πράξεις ή παραλήψεις, οι οποίες προηγήθηκαν του ξυλοδαρμού του 26χρονου πολίτη, άρχισε η πειθαρχική δίωξη πέντε μελών της δύναμης.

«Επιπρόσθετα υπάρχουν και τα θέματα που σχετίζονται με τις πειθαρχικές ευθύνες και γι' αυτό νομίζω ότι η έρευνα θα καταδείξει ακριβώς τί είναι εκείνο το οποίο προηγήθηκε πριν τα όσα έχετε δει», είπε ο Ιωνάς Νικολάου.

Ο φάκελος της υπόθεσης με τα θέματα των πειθαρχικών διώξεων βρίσκεται στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα και αναμένεται να σταλεί στον Αρχηγό της Αστυνομίας τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα