Στα 9 εκ. ευρώ τα χρωστούμενα των ασθενών στο ΓΝ Λευκωσίας

Ξεπέρασαν τα 10.480.000 ευρώ τα οφειλόμενα έσοδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη σχεδόν 9 εκατομμύρια ευρώ, αφορούν καθυστερημένα νοσήλια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο που εντοπίζεται στα καθυστερημένα έσοδα αφορά νοσήλεια προηγούμενων ετών ύψους 5 εκατομμυρίων 84 χιλιάδων ευρώ και οφείλονται σε άτομα με ξένο όνομα, ενδεχομένως αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφέρει πως "στις οφειλές από ξένους υπηκόους οι οποίες αποτελούν περίπου το 65% των

οφειλών, θα πρέπει να διερευνηθεί μέσω του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης κατά πόσο αυτοί έχουν εγκαταλείψει την χώρα".

Αρκετές χιλιάδες ευρώ έχει να παίρνει και το τμήμα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών από πολίτες που αποφεύγουν την καταβολή του τέλους των 10 ευρώ. Πλείστοι εξ' αυτών δηλώνουν ότι είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, χωρίς αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί απόλυτα.

Σύμφωνα με την αρμόδια έκθεση οι οφειλές στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας ανήλθαν το 2016 σε 41 χιλιάδες 620 χιλιάδες, ενώ ένας ασθενής επισκέφθηκε το 2016, το ΤΑΕΠ Λευκωσίας 114 φορές και οφείλει το ποσό των 1,140 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα