Στα 119,1 εκ. έφτασαν τα περιστατικά COVID-19 διεθνώς- Η κατάσταση διεθνώς

Στα 119.120.403 εκατομμύρια έφτασε ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τη νόσο COVID-19 παγκοσμίως, ενώ οι νεκροί διεθνώς ξεπέρασαν τα 2.641.786 εκατομμύρια, σύμφωνα με την καταμέτρηση της ιστοσελίδας Worldometer για το τελευταίο 24ωρο.
 

Εξάλλου, 94.731.155 έχουν αναρρώσει από τη νόσο, ενώ αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στα 21,7 εκ., με το 99,6% να έχει ήπια συμπτώματα και το 0,4% να είναι σοβαρά/κρίσιμα.

Από τις κλειστές περιπτώσεις το 97% έχει αναρρώσει και το 3% έχει αποβιώσει.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 477.306 νέα

κρούσματα σε όλο τον πλανήτη και 9.634 νέοι θάνατοι.

Βραζιλία

Ενώ Ευρώπη και ΗΠΑ εντείνουν τον εμβολιασμό για να μειώσουν τα κρούσματα και τους θανάτους, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας αργεί, τη στιγμή που ο απολογισμός των θυμάτων και ο αριθμός τον μολύνσεων είναι ιδιαίτερα υψηλός στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής. Στη Σικελία αποσύρθηκε παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.233 ασθενείς με την COVID-19, με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά για δεύτερη ημέρα το επίπεδο των δύο χιλιάδων, ενώ διαγνώστηκαν 75.412 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως εδώ 272.889 θανάτους επί συνόλου 11.277.717 κρουσμάτων. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Τα νοσοκομεία στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας πλησιάζουν πλέον απειλητικά στον κορεσμό. Η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχει πλέον ξεπεράσει το 90% στα νοσοκομεία των 15 από τις 27 πολιτειακές πρωτεύουσας, προειδοποίησε το ινστιτούτο Fiocruz χθες. Οι αρχές στις πόλεις Σαν Πάουλου και Ρίο ντε Ζανέιρο επέβαλαν χθες αυστηρότερα μέτρα.

Στη Βραζιλία μόλις το 4,2% έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό και μόλις το 2% έχει ανοσοποιηθεί πλήρως μέχρι εδώ. Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, όπου επιβάλλονται μέτρα όπως η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία είναι γεμάτες κατά το 97% και στα ιδιωτικά στο 99%.

Μεξικό

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 654 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να αυξάνεται στους 193.142 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 6.470 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων να φθάνει τα 2.151.028, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου. Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη θεωρείται υποτιμημένος. Στελέχη της μεξικανικής Κυβέρνησης έχουν επισημάνει στην πορεία της υγειονομικής κρίσης πως στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι απ` ό,τι καταγράφεται επίσημα.

Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 488 κρούσματα του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στην ασιατική χώρα να φθάνει τους 94.686.

Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε από τις 465 της προηγουμένης και παρέμεινε πάνω από τις 400 για τέταρτη ημέρα. 138 εντοπίστηκαν στη Σεούλ και άλλες 157 στην επαρχία Κιόνγκι, που περιβάλλει τη μητροπολιτική περιοχή της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας.

Παράλληλα, 10 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 1.662 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 12.834 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.545.781, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, 252 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 73.062 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γαλλία

Η κατάσταση με την Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού είναι "ιδιαίτερα ανησυχητική" και η Κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα εκεί, εάν η πανδημία συνεχίσει να εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν παρουσιάζει εκθετική αύξηση, οι αριθμοί των νοσηλειών στις ΜΕΘ ανήλθαν σε νέο υψηλό 3,5 μηνών σε εθνικό επίπεδο, προσεγγίζοντας τις 4.000, την ώρα που η Γαλλία αντιμετωπίζει νέα, πιο επικίνδυνα στελέχη.

"Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πούμε ότι οι παραλλαγές είναι πιο μεταδοτικές και πιο επικίνδυνες και τώρα αντιπροσωπεύουν πάνω από τα 2/3 των μολύνσεων στη Γαλλία", είπε ο Ολιβιέ Βεράν.

Στην περιοχή του Παρισιού, ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις ΜΕΘ προσεγγίζει τους 1.000 και ενδέχεται να φθάσει τους 1.500 έως τα τέλη Μαρτίου, εάν συνεχιστεί η υφιστάμενη τάση, προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως αυτό το επίπεδο θα ήταν "κρίσιμο" για τα νοσοκομεία της περιοχής.

"Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, εάν η διασπορά της πανδημίας παραμείνει στον τωρινό ρυθμό της", υπογράμμισε. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 27.166 σήμερα κι ανέρχεται πλέον σε 3,99 εκατομμύρια, ο έκτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 265 θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών από την Covid-19 να βρίσκεται πλέον στα 89.830, το έβδομο υψηλότερο παγκοσμίως.

Ιταλία

Αύξηση παρουσιάζουν σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 25.673 νέα κρούσματα, με 373 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 372.217 διαγνωστικά τεστ, το 6,9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Κατά τη χθεσινή ημέρα, τα κρούσματα ήταν 22.409, με 332 νεκρούς.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας, σε σχέση με χθες, βρίσκονται 32 περισσότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 365 περισσότεροι.

Στη Σικελία, στο μεταξύ, αποσύρθηκε παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca, εξαιτίας του θανάτου ενός αξιωματικού του ιταλικού ναυτικού, λίγο μετά τον εμβολιασμό του.

Η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα, με αποστολή κλήσεων σε απολογία σε είκοσι ένα άτομα. Σύμφωνα με τον Τύπο, υπάρχει η υποψία ότι τα εμβόλια της συγκεκριμένης παρτίδας δεν συντηρήθηκαν με τον κατάλληλο τρόπο.

Αλβανία

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Αλβανία ξεπέρασε το όριο των δύο χιλιάδων χθες Πέμπτη, καθώς άλλοι 16 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των θανάτων να φθάνει τους 2.002, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 602 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό να φθάνει τους 115.442.

Ιορδανία

Το Υπουργείο Υγείας της Ιορδανίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 8.300 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 63 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο χασεμιτικό βασίλειο έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 5.169 νεκρούς επί συνόλου 457.151 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 69.033, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονταν χθες 2.431 ασθενείς με την COVID-19. Το ποσοστό θετικότητας των τεστ που διενεργούνται φθάνει το 15,36%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Καζακστάν

Η επιτροπή που έχει αναλάβει τον συντονισμό της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας στο Καζακστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 899 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στην κεντρασιατική χώρα να φθάνει τους 221.669.

Παράλληλα, οι θάνατοι άλλων εννέα ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων σε 2.830 νεκρούς ως εδώ.

Διαβάστε επίσης: 

Δρ. Κολιού: Το σενάριο που εξετάζεται για άνοιγμα των χώρων εστίασης (vid)

Έκτακτη συνεδρία Υπουργικού για τελικές αποφάσεις για ενδεχόμενες χαλαρώσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua- Reuters-TASS

Keywords
Τυχαία Θέματα