Σ.Σιμπέρ: Το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα

Η Τουρκοκύπρια πολιτικός Σιμπέλ Σιμπέρ δήλωσε ότι η καλή θέληση της Ελληνοκυπριακής πλευράς θα ξεκαθαρίσει την επόμενη περίοδο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο τουρκικός σύνδεσμος γαζήδων, μαρτύρων, χήρων και ορφανών που επισκέπτεται τα κατεχόμενα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους έγινε δεκτός από την «πρόεδρο της βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του συνδέσμου Τανέρ Ουράν εξέφρασε την αλληλεγγύη του συνδέσμου με τους Τουρκοκυπρίους.

Ευχήθηκε το κυπριακό πρόβλημα να έχει την κατάληξη που επιθυμούν

οι Τουρκοκύπριοι.

Από την πλευρά της η κ. Σιμπέρ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν αποκτήσει δυναμική, γεγονός που δίνει ελπίδα στον κόσμο.

Σημειώνοντας ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι διεθνές πρόβλημα, είπε ότι δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με την βούληση της Τουρκοκυπριακής πλευράς προσθέτοντας ότι η καλή θέληση της Ελληνοκυπριακής πλευράς θα ξεκαθαρίσει την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για βελτίωση της ποιότητας ζωής των Τουρκοκύπριων. Αυτό που επιθυμούν, πρόσθεσε, είναι μια δίκαιη, διαρκή, διζωνική, δικοινοτική λύση προς όφελος των δύο λαών, όπως είπε, και μια λύση στο πλαίσιο της οποίας οι πολίτες θα νοιώθουν ασφαλείς και δεν θα ξαναζήσουν τον πόνο του παρελθόντος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα