Σπιλέφσκι: «Μπορούμε να μιλήσουμε για ονόματα στα χαρτιά αλλά...»

Ο Άρης αντιμετωπίζει αύριο τον Ακρίτα (9/1, 19:00) στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Ο προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας» μίλησε στην κάμερα της ομάδας ενόψει του αυριανού αγώνα.

Αναλυτικά:

Για το τι πρέπει να γίνει για να ξεπεράσει η ομάδα τη δύσκολη περίοδο που διανύει: «Μιλήσαμε έντονα και ειλικρινά. Παρατηρήσαμε ποιο ήταν το κλειδί για τα επιτυχή αποτελέσματα που είχαμε στο παρελθόν και ποια ήταν η βασική μέθοδος για να το πετύχουμε και αυτός είναι ο τρόπος για να κοιτάξουμε τι κάναμε πριν και να το κάνουμε ξανά.

Ασφαλώς πρέπει να σκοράρουμε, πρέπει να κερδίσουμε και όταν η μπάλα περάσει μια φορά τη γραμμή η όλη διαδικασία θα γίνει πιο εύκολη γιατί τώρα φαντάζει πολύ μεγάλο βάρος να σκοράρουμε με αυτές τις ευκαιρίες. Αυτό είναι το βασικό. Όμως δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε ή να μείνουμε απογοητευμένοι ή θυμωμένοι, ή να κάνουμε δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο παιχνιδιού  μας. Θα το κάνουμε σωστά όπως το ξανακάναμε και πριν. Απλά πρέπει να προσαρμοστούμε ξανά και να εφαρμόσουμε αυτή τη δύναμη, την ένταση και την επιθετικότητα που είχαμε, τα οποία δεν εφαρμόσαμε στα τελευταία μας παιχνίδια».

Για το αν οι τελευταίες εμφανίσεις έχουν να κάνουν κυρίως με το ψυχολογικό κομμάτι: «Σίγουρα είναι ένας παράγοντας, αλλά η ένταση δεν είναι η ίδια. Δεν έχει να κάνει με το ταλέντο ή την ποιότητα, πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο. Μπορούμε να μιλήσουμε για ονόματα στα χαρτιά, έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, έχουν την ικανότητα και τις δεξιότητες γι'αυτό και επιλέχθηκαν. Εγώ τους επέλεξα σε συνεργασία με τον πρόεδρο, αλλά ο ίδιος με ρώτησε αν είναι αυτοί οι ποδοσφαιριστές που θέλω για να κάνω το παιχνίδι μου και του απάντησα ναι, ασφαλώς και γι'αυτό τυγχάνουν της στήριξης και της εμπιστοσύνης της δικής μου και της ομάδας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι επιτρέπεται να πηγαίνουμε πίσω 20-30% στην απόδοσή μας. Το επίπεδο στην Κύπρο είναι καλό, είδατε στα τελευταία παιχνίδια κυρίως ότι όλες οι ομάδες παλεύουν. Φυσικά κατά την άποψή μου όλα τα παιχνίδια έχουν πάρα πολλές διακοπές και αυτό είναι σημαντικό για μένα γιατί χάνεται εντελώς η δυναμική, αλλά δεν μπορούμε να αρχίσουμε να φωνάζουμε πάλι γι'αυτό και βγάζουμε αρνητικά συναισθήματα. Το σπρώξιμο δεν πρέπει να έρχεται μόνο από εμένα αλλά μέσα από ολόκληρη την ομάδα, από τους ηγέτες, από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές».

Για το επίπεδο ετοιμότητας μετά το μικρό το διάστημα μεταξύ των αγώνων: «Ναι θα είμαστε έτοιμοι και το δείξαμε, είναι θετικό το γεγονός ότι έχουμε την ευκαιρία να το διορθώσουμε σε διάστημα μερικών ημερών, είναι μια καλή ευκαιρία ότι το διάστημα από το ένα παιχνίδι στο άλλο είναι μικρό και εναπόκειται σε εμάς να δείξουμε ότι βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση.»

Keywords
Τυχαία Θέματα