Σπάει τη σιωπή του ο Καρογιάν – Πού θα κινηθεί η ομιλία του

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και τέως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν, θα προβεί σε δηλώσεις την Παρασκευή, 2 Μαρτίου, στις 10:30π.μ.

Η συνέντευξη Τύπου θα αποτελέσει απάντηση στα όσα επισυνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με τις διαγραφές από το ΔΗΚΟ, τόσο του ιδίου όσο και άλλων στελεχών.

Η δημόσιά του παρέμβαση, αν και προετοιμαζόταν εδώ και βδομάδες, αναβλήθηκε αρκετές φορές.

Πρόσφατη αιτία αναβολής της συνέντευξης

Τύπου ήταν οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, με τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ, πιο πριν, ένας πονόλαιμος που τον ταλαιπωρούσε.

Μετά και από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων των νέων υπουργών της κυβέρνησης, ο Μάριος Καρογιάν θα σπάσει τη σιωπή του και θα βγει στην αντεπίθεση.

Πού θα κινηθεί η ομιλία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, η ομιλία του διαγραφέντος Μάριου Καρογιάν θα είναι καταγγελτική, όμως δεν θα κρύβει εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα εξαγγελία ίδρυσης νέου κινήματος.

Αν ερωτηθεί από τους δημοσιογράφους, ενδεχομένως να υπαινιχθεί ότι τα μέλη του ΔΗΚΟ που έχουν αποχωρήσει ή διαγραφεί, καθώς επίσης και ο απλός ψηφοφόρος του κόμματος που διαφωνεί με τους χειρισμούς της σημερινής ηγεσίας, δεν θα μείνει ή δεν πρέπει να μείνει πολιτικά και κομματικά άστεγος.

Από εκεί και πέρα, ο ένας άξονας της ομιλίας του κ. Καρογιάν θα είναι ιδεολογικοπολιτικός, μέσα από τον οποίο θα προσδιορίσει τον ρόλο που θα έπρεπε να είχε το ΔΗΚΟ σε Κυπριακό και οικονομία.

Ο ίδιος θα σταθεί ιδιαίτερα στην «εκτροπή» της σημερινής ηγεσίας από τις Αρχές του κόμματος, ισχυριζόμενος ότι το ΔΗΚΟ, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, έχει μετατραπεί από ένα μετριοπαθές κόμμα του κέντρου, σε ένα ακραίο κόμμα διαμαρτυρίας.

Ο δεύτερος άξονας θα έχει να κάνει με τις κομματικές διαδικασίες και τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας του κόμματος, κάνοντας αναδρομή σε διάφορα γεγονότα.

Σε αυτό το σημείο, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ ενδέχεται να προβεί και σε μια σοβαρή καταγγελία, που αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του 2013. Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Καρογιάν, η καταγγελία αυτή θα αφορά τον ισχυρισμό ότι υπήρξε «καλπονοθεία» κατά την εσωκομματική διαδικασία τότε στην επαρχία Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα