Σοβαρό πρόβλημα με τον οδικό φωτισμό - Τι απαντά η ΑΗΚ

Σοβαρό πρόβλημα με τον οδικό φωτισμό φαίνεται ότι έχει προκύψει, καθώς από την αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή, οι δρόμοι των πόλεων βυθίζονται στο σκοτάδι για σχεδόν μισή ώρα επί καθημερινής βάσεως.

Συγκεκριμένα, καταγγελίες που έφτασαν στο SigmaLive, κάνουν λόγο για πολύ επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να κυκλοφορήσουν οι οδηγοί, λόγω του σκότους, καθώς ο φωτισμός δεν ενεργοποιείται εγκαίρως.

Ανώτατες πηγές της ΑΗΚ ανέφεραν ότι η Αρχή έχει δεχτεί επανειλημμένως παράπονα γι’ αυτό το θέμα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι έχει προηγηθεί συνεννόηση με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι οι «πελάτες».

Σύμφωνα με τις πηγές, κατά το παρελθόν είχε πραγματοποιηθεί αίτημα από την Ένωση, το οποίο ζητούσε ο οδικός φωτισμός να ενεργοποιείται 25 λεπτά μετά τη δύση του ηλίου και να απενεργοποιείται 50 λεπτά πριν την ανατολή, για λόγους οικονομίας.

Το αίτημα κατατέθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας, η οποία επιβλέπει το θέμα της οδικής ασφάλειας.

«Πλέον, εφόσον τίθεται θέμα ασφαλείας από τους πολίτες, καλό θα ήταν αν το επιθυμεί η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων να προσέλθει εκ νέου προκειμένου να αναθεωρηθεί η εν λόγω συμφωνία, έτσι ώστε ο κόσμος να εξυπηρετηθεί καλύτερα. Το θέμα της ασφάλειας των οδηγών είναι πολύ σημαντικό, καθώς κατά τη χειμερινή περίοδο και λόγω της συννεφιάς, το σκοτάδι καλύπτει την Κύπρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η ΑΗΚ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσει στη ρύθμιση», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Keywords