Σοβαρό λάθος η αντιπαράθεση με Τουρκία σύμφωνα με τον Ντερβίς Έρογλου

Ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου είπε σε δηλώσεις του ότι η μεγαλύτερη δύναμη του τουρκοκυπριακού «λαού» πηγάζει από την ενότητα και την ομοψυχία του.

Σε μήνυμα με ευκαιρία την έναρξη της τριήμερης γιορτής των μουσουλμάνων Ραμαζάν Μπαϊράμι, ο κ. Έρογλου, σύμφωνα με την «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ανάφερε ότι «δεν πρέπει ποτέ να δώσουμε ευκαιρία σε εκείνους που παρουσιάζονται πως είναι υπέρ μας για τα δικά τους συμφέροντα και προσπαθούν να μας κάνουν εχθρούς μεταξύ μας». «Την μεγαλύτερη σημασία και αξία για εμάς έχουν το

κράτος μας, η κυριαρχία μας, η δημοκρατία μας και οι γερές, υγιείς και αδελφικές σχέσεις με την μητέρα πατρίδα Τουρκία», είπε.

«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι ιδιαιτέρως ζωτικής σημασίας για εμάς. Με όλη μου την πείρα θέλω να τονίσω ότι το σοβαρότερο λάθος που θα κάνουμε θα είναι να έρθουμε σε αντίθεση, σε αντιπαράθεση με την Τουρκία. Όλα τα πολιτικά μας κόμματα και ο λαός μας πρέπει να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή σε αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουν να περάσει η εκστρατεία δυσφήμισης που διεξάγουν συστηματικά κατά της Τουρκίας με ενσυνείδητη προπαγάνδα κάποια άτομα», ανέφερε.

Ο Έρογλου ισχυρίστηκε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί ως εκείνη που δεν επιθυμεί λύση στην Κύπρο επειδή κατέβαλε έντονες προσπάθειες για εξεύρεση μιας λύσης στην βάση των «πραγματικοτήτων» και υποστήριξε ότι ως τουρκοκυπριακή πλευρά υποχρεούνται, αγκαλιάζοντας σφικτά το «κράτος» τους, να αναζητήσουν και να βρουν τρόπους μαζί με την Τουρκία για να αλλάξει το υφιστάμενο στάτους κβο, το οποίο τους προκαλεί ζημιά.

«Η πιο ρεαλιστική και λογική λύση για το Κυπριακό είναι η λύση δύο κρατών. Αναζητήσεις εκτός αυτής δεν θα ωφελήσουν σε τίποτε άλλο εκτός από την συνέχιση του στάτους κβο. Η ιστορία είναι μάρτυρας γι’ αυτό», υποστήριξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα