Σουηδή ΥΠΕΞ επικρίνει αριστερό κόμμα για υποστήριξη σε PKK

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας επέκρινε χθες Τρίτη ένα από τα σοσιαλιστικά πολιτικά κόμματα της χώρας για την προώθηση του PKK κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Almedalen, ενός ετήσιου πολιτικού φεστιβάλ που διεξάγεται στο νησί Γκότλαντ.

«Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Το PKK χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση ήδη από το 1984 από την κυβέρνηση του Ούλοφ Πάλμε, και με καλό λόγο. Το PKK έχει

πολλές αθώες ανθρώπινες ζωές στη συνείδησή του», έγραψε η Αν Λίντε στο Twitter, κάνοντας tag τον υπουργό Δικαιοσύνης Μόργκαν Γιόχανσον.

.@johanssonmorgan ang V-aktionen i Almedalen

”Det här är helt oacceptabelt. PKK terrorstämplades redan 1984, av Olof Palmes regering. Och det på goda grunder. PKK har många oskyldiga människoliv på sitt samvete. @vansterpartiet ledning bör omedelbart ta avstånd från aktionen.”

— Ann Linde (@AnnLinde) July 5, 2022

Η Λίντε κάλεσε το Αριστερό Κόμμα να σταματήσει αμέσως την υποστήριξη του προς το PKK.

Ο Γιόχανσον προειδοποίησε επίσης το Κόμμα της Αριστεράς δημοσιεύοντας την ίδια δήλωση στο Twitter.

Η δήλωση έγινε αφότου οι βουλευτές του Αριστερού Κόμματος Ντάνιελ Ριαζάτ, Μομοντού Μάλκολμ Τζάλοου και Λορένα Ντελγκάδο Βάρας πόζαραν με σημαίες του PKK, YPG και YPJ κατά τη διάρκεια του πολιτικού φόρουμ Almedalen.

Το φόρουμ είναι μια εκδήλωση όπου καθένας από τους ηγέτες των κύριων πολιτικών κομμάτων της Σουηδίας κάνει ομιλίες και παρουσιάζει προτάσεις πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σουηδή ΥΠΕΞ, PKK,souidi ypex, PKK