Σωρεία πολιτικών αντιδράσεων για Αριστοτέλους-Ζητούν πλήρη διερεύνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορυμαγδός και πολιτικές αντιδράσεις από το σκάνδαλο διαφθοράς που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας που φέρεται να συνωμότησε με βαρυποινίτη ζητώντας του βίντεο που να πλήττει την Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών με ανταλλάγματα ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Πλήρης διαλεύκανση των γεγονότων και την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας από τις Αρχές, ζητούν επιτακτικά Δημοκρατικός Συναγερμός και ΑΚΕΛ.

Ο βουλευτής

του Δημοκρατικού Συναγερμού, Μάριος Μαυρίδης, ανέφερε ότι οι καταγγελίες της Διευθύντριας των Φυλακών κ. Άννας Αριστοτέλους για την εμπλοκή ανώτερου στελέχους της αστυνομίας σε σοβαρή ποινική υπόθεση πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και ενδελεχώς.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς, τόνισε ότι «αναμένουμε από τις αρχές και την κυβέρνηση να δράσουν άμεσα και να δώσουν απαντήσεις στην κοινωνία».

Λόγο για πρωτοφανές σκάνδαλο κάνει το Δημοκρατικό Κόμμα, την ώρα που η ΔΗΠΑ καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή.

Το μέλος της γραμματείας του ΔΗΚΟ Γιώργος Σολωμού ανέφερε ότι, «αναμένουμε επίσης την θέση της Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας έναντι του πρωτοφανούς αυτού σκανδάλου το οποίο, εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας στην κυπριακή κοινωνία».

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή χωρίς καμία χρονοτριβή, ενώ διαλεύκανση της υπόθεσης με τιμωρίες, εάν και εφόσον επαληθευτούν οι καταγγελίες, ζητεί το ΕΛΑΜ.

«Σ' ένα ευρωπαϊκό και συνάμα δημοκρατικό κράτος, τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές» σημείωσε το ΕΛΑΜ.

Άκρως καταδικαστέα η στοχοποίηση και ο εκβιασμός προς την Άννα Αριστοτέλους, λέει το Κίνημα Οικολόγων. «Απαιτούμε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να θέσει σε διαθεσιμότητα τον αξιωματικό μέχρι το συμβάν να διερευνηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα και την Υπουργό Δικαιοσύνης» υπογράμμισε.

Να διερευνηθούν άμεσα και εις βάθος οι καταγγελίες, η έκκληση και των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα