ΣΚΤ: Στα χέρια του προσωπικού το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης

Δίδεται σήμερα, μετά το μεσημέρι, στο προσωπικό της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) το σχέδιο εθελούσιας εξόδου περίπου 900 εργαζομένων της τράπεζας, ενώ οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ πραγματοποιούν από την περασμένη Δευτέρα και ολοκληρώνονται την ερχόμενη Παρασκευή Γενικές Συνελεύσεις κατά επαρχία για ενημέρωση των

μελών τους επί του σχεδίου.

Το προσωπικό, το οποίο θα έχει διορία δύο εβδομάδων, μέχρι 17 Αυγούστου, να επιλέξει ή όχι το σχέδιο, θα μπορεί να επιλύει απορίες που τυχόν έχει επί του σχεδίου ή να επιβεβαιώσει το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει, είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω της διαδικτυακής πύλης δεδομένων που θα δημιουργηθεί από τη ΣΚΤ για αυτό τον σκοπό.

Το σχέδιο, το οποίο είναι εθελοντικό, προνοεί χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι και €180.000, σε τρεις ισόποσες δόσεις. Η φόρμουλα προνοεί τα χρόνια υπηρεσίας επί τον ετήσιο ακαθάριστο μισθό επί 26%. Το συνολικό κόστος του σχεδίου αποτιμάται γύρω στα €128 εκατομμύρια.

Δικαίωμα συμμετοχής στο σχέδιο έχουν όλα τα μέλη του προσωπικού της ΣΚΤ, περιλαμβανομένων και των μελών του προσωπικού που έχουν μεταφερθεί στην Altamira Asset Management (Cyprus), ανεξαρτήτως ηλικίας και χρόνων υπηρεσίας.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Γ.Γ. της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος είπε ότι οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα Γενικές Συνελεύσεις κατά επαρχία για ενημέρωση του προσωπικού της ΣΚΤ επί του σχεδίου, «ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν ευκολότερα να λάβουν την τελική τους απόφαση».

Συνελεύσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού και σήμερα θα γίνει συνέλευση στη Λευκωσία. Οι συνελεύσεις θα συνεχιστούν αύριο στη Λάρνακα και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή στην Αμμόχωστο.

Υπό τις περιστάσεις, το σχέδιο μπορεί να αποτελέσει μια αξιοπρεπή πρόταση για τους εργαζόμενους και ο κάθε ένας να λάβει τις αποφάσεις του ανάλογα με τα δικά του δεδομένα, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα