Σκοτώνουν τον αθλητισμό γιατί έτσι γουστάρουν!

Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευά

Στο σχολείο μας έχουν μάθει πως "ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική, με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση, ως επίδοση σε αθλητικούς αγώνες, στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι".

Δυστυχώς όμως τα όσα μας διδάσκουν στα σχολεία και θέλουμε

ακόμα και οι νέοι του σήμερα να τα υιοθετούν δεν μπορούν να καθιερωθούν στην κοινωνία που ζούμε.

Όχι γιατί σαν άνθρωποι αδυνατούμε αλλά γιατί κάποιοι οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω κάθε κριτικής αποφασίζουν χωρίς το κοινωνικό συμφέρον θυσιάζοντας αξίες και ιδανικά.

Στην Κύπρο του 2017 κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για τον αθλητισμό και τα όσα αντιμετωπίζει.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που υπάρχουν, πως ιστορικά Σωματεία με τα βίας διατηρούνται εν ζωή, εάν αθλητές αγωνίζονται σε άθλιες συνθήκες, χωρίς τα απαραίτητα, χωρίς γήπεδα.

Το Υπουργείο Παιδείας, η Ανώτερη Αθλητική Αρχή του κράτους ο ΚΟΑ, τα κόμματα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις έβαλαν στον αναπνευστήρα με δικές τους αποφάσεις τον αθλητισμό στην Κύπρο.

Τα χρήματα που στηρίζουν τα αθλήματα ελάχιστα, κλείνουν τα γήπεδα με την ανοχή της Αρχής Αδειοδότησης των σταδίων επικαλούμενοι νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί και χωρίς να ενδιαφέρονται για το πως πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν στην άνθιση του αθλητισμού.

Δεν τους ενδιαφέρει εάν τα παιδιά μας αγαπούν άλλα αθλήματα πέραν από το ποδόσφαιρο. Όπως για παράδειγμα την καλαθόσφαιρα, την πετόσφαιρα, την χειροσφαίριση, τον στίβο, το φούτσαλ και πολλά ακόμα ατομικά αγωνίσματα.

Στερούν την ανάπτυξη αυτών των αθλημάτων και μετά αναρωτιόμαστε πως το επίπεδο του αθλητισμού μας είναι στο πιο χαμηλό επίπεδο.

Ανοίγουν αθλητικά σχολεία για να βοηθήσουν τους αθλητές μας να βελτιώσουν τις ικανότητες τους αλλά την ίδια ώρα στην ηλικία των 18-20-22 δεν μπορούν να αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία γιατί δεν υπάρχουν αδειοδοτημένα γήπεδα.

Αποφάσισαν πριν κάποια χρόνια πως θα δίνουν άδειες σε γήπεδα που πληρούν τα κριτήρια που έθεσαν χωρίς να έχουν σκεφτεί πως αυτά είναι ελάχιστα και θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Δίνουν την δυνατότητα για θεατρικές παραστάσεις με πέραν από 500 παρευρισκομένους σε μη κατά τα άλλα εγκριμένα στάδια όμως δεν δίνουν άδεια για να διεξαχθούν παιχνίδια καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρας ή χαντμπολ με παρουσία πολύ λιγότερων φιλάθλων επικαλούμενοι την ασφάλεια.

Ζούμε σε μια χώρα της παράνοιας και της παραλογής. Ζούμε σε μια χώρα που τα μεγάλα κεφάλια κάνουν κουμάντο με τα συμφέρονται τα δικά τους ανεξαρτήτως κοινωνικού κόστους.

Σκοτώνουν τον Αθλητισμό γιατί απλά... έτσι γουστάρουν! Και αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα