«Σκοπός μας είναι να βγει η αλήθεια στο φως, να λυτρωθεί η ψυχή του Βαγγέλη»

Σοκ στο παγκύπριο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αναφορικά με τον αδόκητο χαμό ενός 29χρονου Ελλαδίτη στη Λεμεσό, τον Οκτώβριο του 2020.

Το SigmaLive συνομίλησε με τη Δήμητρα Τσίτση, εγκληματολόγο αλλά και με τον Λοΐζο Νικολαΐδη ιατροδικαστή στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ με Έλληνα υποπλοίαρχο στην Κύπρο–Η σκηνοθεσία &το μαχαίρι στην καρδιά

Όλα όσα γνωρίζουν οι ερευνητές αποτελούν κομμάτι των μαρτυριών της μητέρας του αδικοχαμένου εμποροπλοίαρχου αφού ακόμη δεν έχει παραδοθεί

στους οικείους ο φάκελος της υπόθεσης από τον θανατικό ανακριτή. Εντός των επόμενων ημερών ο φάκελος ωστόσο θα παραδοθεί στην οικογένεια και εκεί θα αρχίσει η δικαστική μάχη.

Μιλώντας στο SigmaLive η κ.Τσίτση τόνισε πως «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον ανθρώπινο πόνο. Όταν υπάρχουν περισσότερες από μια μαχαιριές, ποια η δύναμη να υπάρχει μια μαχαιριά η οποία να είναι η αποτελειωτική. Αν υπήρχε μια μαχαιριά θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε διαφορετικά. Και πάλι όμως έπρεπε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για έγκλημα. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί μια υπόθεση να μείνει ανεξέταστη».

Διαβάστε επίσης: Η θέση της Αστυνομίας για τον θάνατο του Έλληνα υποπλοίαρχου στη Λεμεσό

Η κ. Τσίτση υπογράμμισε πως με το κλείσιμο μιας υπόθεσης, «πρέπει  να είμαστε ότι η οικογένεια γνωρίζει τον ακριβή λόγο που ο δικός της άνθρωπος έφυγε απ’ τη ζωή».

Η ίδια είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία τα οποία δεικνύουν ότι μιλάμε για έγκλημα. «Όλα αυτά όμως θα ειπωθούν στη συνέχεια, όταν η υπόθεση λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν μπορώ να κατηγορήσω την Αστυνομία στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όταν η έρευνα δεν είναι ολοκληρωμένη γίνονται πολλά λάθη».

Σκοπός μας, κατέληξε η εγκληματολόγος, είναι να βγει η αλήθεια στο φως, να λυτρωθεί η ψυχή του αποθανόντα και της οικογένειας και να γνωρίζουν την ωμή αλήθεια, «ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκοπός, Βαγγέλη,skopos, vangeli