Σκληρή απάντηση Κοτζιά σε απειλές Μποζντάγ

Ανάξιο, άτοπο και απαράδεκτο χαρακτήρισε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς το περιεχόμενο των δηλώσεων του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης.

Η μόνη δέσμευση που έχει ο πρωθυπουργός, δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, είναι να εξασφαλίζει τη λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Μερίδα των Τούρκων πολιτικών, είπε, δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σχέση πολιτικής και κράτους δικαίου.

Τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές για κάποιους, που κάνουν

εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της χώρας τους. Εμείς κάνουμε εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στην αναβάθμιση της χώρας διεθνώς, σχολίασε ο κ. Κοτζιάς.

Απαντώντας στις απειλές του Μπεκίρ Μποζντάγ, ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας δήλωσε ότι η Τουρκία ούτε μπορεί ούτε θα τ;hς επιτραπεί να απαγάγει κάποιον από ελληνικό έδαφος.

Ερωτηθείς αν φοβάται περαιτέρω κλιμάκωση μέχρι τις τουρκικές εκλογές, ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Δεν φοβόμαστε την Τουρκία, την αναλύουμε, την αξιολογούμε και συμπεριφερόμαστε υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της Ελλάδας».

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν μεταφερθεί σε ειδικά επιλεγμένο χώρο στην Αττική, οπού φυλάσσονται για τη δική τους ασφάλεια, ενώ ο χώρος είναι άκρως απόρρητος, υπό τοn φόβο απαγωγής. Φόβος που εντείνεται, πλέον, μετά τις απειλητικές δηλώσεις του Μποζντάγ.

Υπενθυμίζεται πως οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν μεταβεί στην Ελλάδα με ελικόπτερο, στις 15 Ιουλίου του 2016, την ημέρα που έγινε στην Τουρκία η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα