Σκιαγράφηση της πανδημίας στην Κύπρο

Ανησυχία επικρατεί στις αρμόδιες Αρχές σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που συνεχίζει να καταγράφεται κι αυτήν την εβδομάδα στη χώρα μας. Πονοκέφαλος για το Υπουργείο Υγείας αποτελεί το φαινόμενο κατά το οποίο επιβεβαιωμένα κρούσματα αποκρύπτουν στενές επαφές, με αποτέλεσμα να μη γίνεται η ιχνηλάτηση σωστά. Τις τελευταίες ημέρες είχε καταγραφεί αύξηση των περιστατικών της νόσου στις  Επαρχίες της Λάρνακας και της Αμμοχώστου, με αρκετές αλυσίδες μετάδοσης να δημιουργούνται και να αναπτύσσονται ραγδαία. Την κατάσταση όπως εξελίσσεται παρακολουθεί στενά η Επιδημιολογική Ομάδα του

Υπουργείου Υγείας, που είναι έτοιμη, σε περίπτωση που χρειαστεί, να εισηγηθεί επέκταση σε παγκύπρια κλίμακα των μέτρων που ισχύουν για τη Λάρνακα. 

Ένα πολύ καλό εργαλείο ανίχνευσης των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί ανά Επαρχία είναι η πλατφόρμα του Κέντρου Αριστείας «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από τα δεδομένα που διατηρεί η εν λόγω πλατφόρμα, προκύπτουν οι περιοχές που βρίσκονται σήμερα στο κόκκινο, οι δήμοι και οι κοινότητες που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από τον ιό και οι ηλικιακές ομάδες που έχουν αυξημένα περιστατικά.


Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα