Σκέψεις για διπλές διαδρομές λεωφορείων και ελέγχοι από Επιθεωρητές σε σχολεία

Συζήτηση έχουν ανοίξει Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Υγείας, ώστε να βρεθεί τρόπος μείωσης του αριθμού μαθητών στα λεωφορεία με τα οποία μεταβαίνουν στις σχολικές μονάδες, μέσω διπλών διαδρομών και την πιθανότητα αλλαγής ωραρίου έναρξης μαθημάτων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, οι σκέψεις

αφορούν τις περιοχές της Λάρνακας και της Αμμοχώστου όπου παρουσιάστηκε πρόβλημα όχι μόνο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων αλλά και του αριθμού πληρότητας των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

Αυτό που αναμένεται είναι να ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τον αριθμό μαθητών από το Υπουργείο Μεταφορών, ώστε να διαφανεί εάν η οποιαδήποτε αλλαγή θα επιφέρει αποτελέσματα, με σκοπό να μην υπάρχει συγχρωτισμός. 

Το αρμόδιο Υπουργείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να συμβουλεύσει τους Επιθεωρητές να προχωρούν σε τακτικές επιβλέψεις και ελέγχους στα σχολεία για την τήρηση των πρωτοκόλλων.

Στα σχολεία γίνεται ήδη ο απαραίτητος έλεγχος, ωστόσο το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν τα κρούσματα στον σχολικό κόσμο και παρόλο που οι λοιμώξεις δεν αφορούν τα σχολεία αλλά τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε εγρήγορση σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει χαλάρωση.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός και μαθητές:Οι αριθμοί,οι επαρχίες και οι εξωσχολικές δραστηριότητες23 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο-Δέκα από πτήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα