Σιζόπουλος: Οι Βουλευτικές θα επιβεβαιώσουν τη μια ή την άλλη πλευρά

Δηλώσεις για τα θέματα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημόσιας υπηρεσίας, για το ΓεΣΥ, για το Κυπριακό, αλλά και για την απομάκρυνση του Δημήτρη Παπαδάκη έκανε ο Μαρίνος Σιζόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο «Ράδιο Πρώτο», ο κ. Σιζόπουλος κατήγγειλε τον κ. Παπαδάκη πως χρησιμοποίησε χρήματα της ευρωβουλής για χρηματοδότηση ιδιωτικής επιχείρησης, πράγμα που αντέκρουσε αμέσως ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ

με γραπτή ανακοίνωση. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει οδηγήσει την ΕΔΕΚ στον κατήφορο σε σχέση με τη διαγραφή Παπαδάκη, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως δεν είναι ευχάριστο για τον πρόεδρο ενός κόμματος να διαχειρίζεται τέτοια ζητήματα. Ιδιαίτερα, μετά από τη σκληρή μάχη που ακολούθησε τις ευρωεκλογές, μια μάχη που δόθηκε από όλους στην ΕΔΕΚ, στο σύνολό τους. Συνέχισε λέγοντας πως για πολλούς μήνες καταβλήθηκαν προσπάθειες ούτως ώστε με τρόπο νόμιμο και σωστό ο ευρωβουλευτής να εκπληρώσεις τις υποσχέσεις που έδωσε ενυπόγραφα, αλλά, κατά τον κ. Σιζόπουλο, δεν υπήρξε καμιά προθυμία προς την κατεύθυνση αυτή. Θεωρεί πως είναι με την συμπεριφορά του ιδίου του κ. Παπαδάκη που οδηγήθηκαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο, για λόγους που δεν γνωρίζει ο ίδιος.

Συνέχισε λέγοντας πως η ΕΔΕΚ είναι ένα συγκροτημένο κόμμα και υπογράμμισε πως οι αποφάσεις για το θέμα που λήφθηκαν από το Πολιτικό Γραφείο, την Κεντρική Επιτροπή και το Πειθαρχικό Συμβούλιο ήταν «ομόφωνες», αναφέροντας το δύο φορές για να το τονίσει, και έγιναν με ανοικτές διαδικασίες.

Αμφισβήτησε την θέση Παπαδάκη πως ήταν προκατασκευασμένη η κατηγορία και είπε πως αν ήταν τέτοια θα μπορούσε ο ευρωβουλευτής το Σάββατο που κλήθηκε να καταθέσει να παρευρεθεί με τον δικηγόρο του. Αν ήταν ανυπόστατα και ψευδή τα στοιχεία, τότε θα μπορούσε να τον εκθέσει, και αναρωτήθηκε γιατί δεν το έπραξε;

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του λέγοντας πως ο στόχος είναι η ΕΔΕΚ να είναι πιο δυνατή και πιο καθαρή. Ως κόμμα, συνέχισε, είναι διαχρονικά σε μέτωπο σύγκρουσης με τα σκάνδαλα και την διαφθορά και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ανέχεται παρατυπίες και σκοτεινά σημεία στο εσωτερικό του.

Κληθείς να μιλήσει για τα στοιχεία κατά Παπαδάκη, ανέφερε πως αυτά κατατέθηκαν το Σάββατο, θα ενημερωθεί αναλυτικά το Πολιτικό Γραφείο και στη συνέχεια οι πολίτες.

Υπογράμμισε πως δεν είναι κατ’ ανάγκη οικονομική η πτυχή του ζητήματος και στις παρατηρήσεις πως ο κ. Παπαδάκης έχει πάρει περίπου 12,000 ψήφους στις ευρωεκλογές και αυτό θα έχει επίπτωση στο κόμμα, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως θα κριθούν όλοι από τα αποτελέσματα.

Επανέλαβε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί δικαστική παρέμβαση στα εσωτερικά του κόμματος, αφού αυτό δεν είναι θέμα δικαστηρίου. Επίσης, δεν τίθεται θέμα εσωκομματικού αντιπάλου, ο «συναγωνιστής», όπως ανέφερε τον κ. Παπαδάκη, αγνοεί το καταστατικό. Είπε πως στο Καταστατικό Συνέδριο του 2015, επιβεβαιώθηκε πως περιορίζονται στις δύο θητείες για την προεδρία του κόμματος, και αυτό είναι κάτι που πέρασε μετά από πρόταση του ίδιου του κ. Σιζόπουλου.

Για το Κυπριακό, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως η στάση και η συμπεριφορά της Τουρκίας δείχνει πως δεν είναι κατάλληλη στιγμή για ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών. Η ΕΔΕΚ επιμένει ότι πρέπει να διασφαλίζονται τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μην δίνει δικαιώματα στην Τουρκία να ελέγχει ολόκληρη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, ξεχώρισε δύο με τρία σημαντικά. Το πρώτο αφορά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εξέφρασε σοβαρές διαφωνίες για την πολιτική πτυχή και για τον τρόπο που γίνεται η συνένωση των Δήμων. Θεωρεί πως θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα και το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει θα ναρκοθετήσει την προσπάθεια με ανυπολόγιστους κινδύνους.

Στο θέμα της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας στην ΕΔΕΚ είναι θετικοί, αλλά πρέπει να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για να αποφευχθούν στρεβλώσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τις κλίμακες και τις θέσεις πρώτου διορισμού. Σκοπός η αποτροπή του βολέματος.

Αναφορά έγινε και στο ΓεΣΥ και στην αναστολή λειτουργίας κλινικών και προβλημάτων στις Πρώτες Βοήθειες. Ο κ. Σιζόπουλος μίλησε για διασπάθιση χρημάτων και αντί να αναβαθμιστεί, έχει στην ουσία υποβαθμιστεί με τρόπο που το βιώνουν ήδη και οι ασθενείς. 

Keywords
Τυχαία Θέματα