Σιζόπουλος: Ο Νικολαΐδης αρνήθηκε τη στήριξη της ΕΔΕΚ

Στην αποκάλυψη ότι η ΕΔΕΚ είχε προτείνει, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, στον Νίκο Νικολαΐδη τη στήριξή της για την υποψηφιότητα για το Δήμο Λεμεσού, προχώρησε ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Σιζόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΗΣΥ να στηρίξει τον κ. Νκολαΐδη για τη

Δημαρχία Λεμεσού, ανέφερε ότι πρόκειται για μια μορφή παρέμβασης από ένα κόμμα σε ένα άλλο.

Από τη στιγμή, πρόσθεσε, που εξακολουθεί να είναι κορυφαίο στέλεχος και μέλος των οργάνων του κόμματος, όφειλε ο ΔΗΣΥ να είναι πιο προσεκτικός στην απόφαση, ενώ θα μπορούσε να έχει ενημερώσει την ΕΔΕΚ για την πρόθεσή του. Ανάμεσα στα κόμματα, επιβάλλεται να έχουμε έναν κώδικα δεοντολογίας.

Όπως είπε, «θα ήταν πιο εύκολο και πιο έντιμο αν ο κ. Νικολαΐδης κατέθετε μια αίτηση αποχώρησης από το κόμμα, από τη στιγμή που αποφάσισε να μπει σε αυτή τη διαδικασία, έξω από τα όργανα του κόμματος και σε αντίθεση με τις αποφάσεις της ΕΔΕΚ. Το έντιμο, το ηθικό και το δεοντολογικό, αυτό επιβάλλει».

Ουσιαστικά, είπε ο κ. Σιζόπουλος, από μεριάς Νικολαΐδη, έχουμε μια αντικομματική συμπεριφορά, δεδομένου ότι από τον περασμένο Ιούνιο, όλα τα στελέχη του κόμματος είχαν ενημερωθεί πως το κόμμα βρίσκεται σε μια διαδικασία διερεύνησης δυνατοτήτων για ευρύτερες συνεργασίας για την εκλογή δημάρχων και κάλεσε όλα τα στελέχη που ήθελαν να είναι υποψήφια, να αποφύγουν οποιαδήποτε δημόσια δήλωση ενδιαφέροντος, πριν ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες της ΕΔΕΚ.

Ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε ότι πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η ΕΔΕΚ είχε κάνει επίσημη πρόταση στον κ. Νικολαΐδη για τη Δημαρχία της Λεμεσού κι εκείνος την απέρριψε. «Η πρόταση έλεγε ότι αν ο κ. Νικολαΐδης δεν εκλεγόταν βουλευτής, λόγω της δικής μου υποψηφιότητας στη Λεμεσό, η ΕΔΕΚ αναλάμβανε την ευθύνη να τον προτείνει στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας στη Λεμεσό ή όπου ο ίδιος θα ήθελε να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν τίθεται θέμα διαγραφής του κ. Νικολαΐδη, ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε ότι πλέον, βάση καταστατικού, αυτά τα θέματα δεν τα διαχειρίζεται η ηγεσία, αλλά ένα ειδικό πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο διερευνά στο πλαίσιο διαδικασίας και αποφασίζει για τη διαγραφή.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα