Σιζόπουλος: Φρούδες οι ελπίδες του ΠτΔ στο Κυπριακό

Οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και του Τ/κ ηγέτη, καταρρίπτουν «τα μυθεύματα που συστηματικά καλλιεργεί η κυπριακή κυβέρνηση με την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων και μερίδας των ΜΜΕ», δηλώνει ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Σιζόπουλος υποστήριξε πως, σε λιγότερο από 24 ώρες, οι ελπίδες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι ο κ. Ερντογάν θα υποδηλώσει την αποφασιστικότητα της χώρας του να τερματίσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, «αποδεικνύονται

για μια ακόμα φορά φρούδες και εντελώς εκτός πραγματικότητας, όπως εκτός πραγματικότητας αποδεικνύονται όσοι αποσιωπούν ή διαστρεβλώνουν τις πραγματικές θέσεις της τουρκικής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Οι χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν και Ακιντζί, συνέχισε, "στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών στα κατεχόμενα για το διαμελισμό της πατρίδας μας, καταρρίπτουν τα μυθεύματα που συστηματικά καλλιεργεί η κυπριακή κυβέρνηση με την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων και μερίδας των μέσων ενημέρωσης - κρατικών και ιδιωτικών".

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο κ. Ακιντζί δικαιολόγησε απόλυτα την τουρκική εισβολή του 1974 και ανέλυσε τα «οφέλη» που αποκόμισαν οι Τουρκοκύπριοι, ταυτιζόμενος πλήρως με την πάγια τουρκική πολιτική και στρατηγική, ενώ περιέγραψε τη μορφή λύσης του κυπριακού στη βάση συνομοσπονδίας με τ/κ ξεχωριστό κρατίδιο διεθνώς αναγνωρισμένο, το οποίο θα έχει ίσο καθεστώς με την Ε/κ κοινότητα στην ΕΕ.

Επίσης, συμπλήρωσε, ο Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε, μέσα από τις δηλώσεις του, στα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα εισβολή στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, αλλά και εκείνους που «με πρόσχημα τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία υποστηρίζουν λύση συνομοσπονδίας», να απαντήσουν στον κυπριακό λαό, πώς θα εφαρμοστεί το κοινοτικό κεκτημένο σε ολόκληρη την επικράτεια χωρίς παρεκκλίσεις και σε ποια χώρα της ΕΕ οι πολίτες έχουν τρεις ιδιότητες και δεν απολαμβάνουν τα ίδια πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ.Σιζόπουλος επέκρινε επίσης δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, «παρά την προσπάθεια ανασκευής της», πως το νέο κράτος θα διαδεχθεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν επιτρέπεται, είπε, στον επικεφαλής της διπλωματικής υπηρεσίας και έμπειρο πολιτικό όπως θέλει να παρουσιάζεται ο κ. Κασουλίδης, συστηματικά να προβαίνει σε «φραστικές διολισθήσεις, οι οποίες ουσιαστικά είναι σε βάρος της πλευράς μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα