Σιζόπουλος: Δεν έχουν διασκεδαστεί οι ανησυχίες μας από ΠτΔ

Δεν έχουν διασκεδαστεί οι ανησυχίες μας για χειρισμούς Προέδρου, λέει ο Πρόεδρος ΕΔΕΚ.

Δεν έχουν διασκεδαστεί οι ανησυχίες μας για πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν εάν δεν διαχειριστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ιδιαίτερη προσοχή όσα έχουν σχέση με τους όρους αναφοράς ή την επανέναρξη μιας νέας διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίασης

του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι στο παρελθόν η καλή διάθεση και θέληση της ε/κ πλευράς είχε παρερμηνευτεί και δεν λειτούργησε προς μια θετική κατεύθυνση.

«Ενώ στο Κραν Μοντάνα η πενταμερής διάσκεψη στην ουσία είχε αποτύχει λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και των απαιτήσεών της για παραμονή και εγγυήσεων, αλλά και τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση, στη συνέχεια δυστυχώς και από τις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα, η τουρκική πλευρά και κυρίως η Τουρκία πιστώθηκε με εποικοδομητική στάση ενώ επιρρίφθηκαν ευθύνες κατά 50% στη δική μας πλευρά για τη μη βούληση κατάληξης σε μια θετική συμφωνία», είπε.

Ο κ. Σιζόπουλος πρόσθεσε τι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να χειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα. Είπε ακόμη ότι η ΕΔΕΚ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο έγγραφο με συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα πρέπει ο Πρόεδρος να διαχειριστεί τη συγκεκριμένη περίοδο το ζήτημα.

«Επαφίεται στη δική του διακριτική ευχέρεια, αυτές τις προτάσεις να τις αξιοποιήσει» για βελτίωση ή εμπλουτισμό των θέσεών του ή για αποφυγή πιέσεων για διαδικασίες, οι οποίες «στο μέλλον να αποδειχθούν ως άκρως επικίνδυνες και αρνητικές», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα