Αποτρόπαια συνθήματα για την τραγωδία του Μονάχου

Τη σκοτεινή πλευρά του οπαδικού πάθους στην Αγγλία αποκαλύπτει βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Νησί και αποκαλύπτει αισχρά συνθήματα οπαδών της Μάντσεστερ Σίτι έξω από το «Ολντ Τράφορντ» λίγο πριν από την έναρξη του ντέρμπι της αγγλικής μεγαλούπολης κόντρα στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί τα εμετικά συνθήματα δεκάδων φίλων των «πολιτών» που επέλεξαν να επιτεθούν φραστικά κατά της αντιπάλου ομάδας με προσβλητικά συνθήματα κατά των θρυλικών νεκρών των «κόκκινων διαβόλων» στην τραγωδία του Μονάχου το 1968.

Αεροπορικό δυστύχημα

στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 23 από τους 44 επιβαίνοντες οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν οι θρυλικοί «μπέμπηδες» του μετέπειτα σερ Ματ Μπάμπι ενώ μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο πρώην γκολκίπερ της …Σίτι Φρανκ Σουίφτ που τότε εργαζόταν ως ρεπόρτερ.

Τα τραγούδια αίσχους των φίλων των «πολιτών» έχει προκαλέσει την οργή και τον αποτροπιασμό όχι μόνον των ανθρώπων και των οπαδών της Γιουνάιτεντ αλλά και του αγγλικού ποδοσφαίρου και της κοινωνίας στο Νησί γενικότερα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν δικαίως τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα