Σιωπή Κυβέρνησης στην επιστολή Οδυσσέα για Συνεργατισμό

Καμιά αντίδραση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής από την Κυβέρνηση αναφορικά με την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην οποία εγείρονται ερωτήματα για την παραχώρηση δωρεάν μετοχών σε πελάτες του Συνεργατισμού.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της StockWatch, η εν λόγω επιστολή η οποία απεστάλη στον Υπουργό Οικονομικών και η οποία κοινοποιήθηκε σε Βουλή και Νομική Υπηρεσία, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης εγείρει ερωτήματα στον

Χάρη Γεωργιάδη, ζητώντας συν τοις άλλοις να πληροφορηθεί κατά πόσο το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ζητήσει νομική συμβουλή από τον Γενικό Εισαγγελέα, πριν λάβει σχετική απόφαση, παρά το γεγονός ότι ο Κώστας Κληρίδης είχε δηλώσει ότι ουδέποτε ζητήθηκε η συμβουλή του, αναφορικά με τη νομιμότητα της εν λόγω πρωτοβουλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό αποφάσισε να παραχωρήσει μετοχές που αντιστοιχούν με το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΚΤ σε 300 χιλ. καταθέτες και 65 χιλ.σε συνεπείς δανειολήπτες.

Εκείνο, ωστόσο, που διαρρέεται, τόσο από το Υπουργείο Οικονομικών όσο και από τον ίδιο τον Συνεργατισμό, είναι ότι η Κομισιόν έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως να προχωρήσει ακόμη και στην παραχώρηση δωρεάν μετοχών.

Δεδομένου, δε, ότι ο Συνεργατισμός βρίσκεται υπό καθεστώς ιδιωτικού και όχι δημοσίου δικαίου, στελέχη του υπουργείου και της ΣΚΤ αναφέρουν ότι η απόφαση του Υπουργικού δεν αντίκειται του νόμου περί αποκρατικοποιήσεων.

Σε ότι αφορά την τυχόν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ελεγκτική υπηρεσία επικαλείται την παράγραφο 144 της απόφασης για συμμετοχή του κράτους στην ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού, η οποία αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πωλήσει τις μετοχές μέσω «μίας ανοικτής, διαφανούς και ανταγωνιστικής διαδικασίας με εμπορικούς όρους που θα διασφαλίσουν την πώληση των μετοχών στην υψηλότερη δυνατή τιμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα