Σιντίκ: Ευγνωμοσύνη προς ΟΥΝΦΙΚΥΠ για συνεισφορά στην Κύπρο

O Bρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο Ιρφάν Σιντίκ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συνεισφορά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο νησί, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την παρουσία της.

Σε οπτικογραφημένο μήνυμά του στον λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, στην πλατφόρμα Χ ο κ. Σιντίκ αναφέρει ότι η συμβολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι

υψίστης σημασίας για τη διατήρηση της ειρήνης στο νησί.

Προσθέτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν, όλα αυτά τα χρόνια, η χώρα με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη δύναμη. Μίλησε για τον ρόλο της ειρηνευτικής δύναμης ως εγγυήτριας της ασφάλειας και της σταθερότητας, κατά μήκος της νεκρής ζώνης.

«Μέχρι την ημέρα που μαζί με τους Κύπριους φίλους μας, νοτίως και βορείως της διαχωριστικής γραμμής, θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε την επανένωση του νησιού, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει προσηλωμένο στην υποστήριξη του έργου της δύναμης», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι με την ευκαιρία αυτή το ΗΒ αποτίνει φόρο τιμής σε όλους τους ειρηνευτές, συμπεριλαμβανομένων των 62 Βρετανών ειρηνευτών που έχασαν τη ζωή τους, και σε όλες τις χώρες που συνέβαλαν στην αποστολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τα εξήντα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα