Σήμανση Twitter για αναρτήσεις Σοϊλού κατά των ΛΟΑΤΚΙ - «Είναι διεστραμμένοι»

Το Twitter ανάρτησε προειδοποιητική σήμανση για «συμπεριφορά μίσους» σε ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Sleyley Soylu την ίδια ώρα που τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως αυτό οφείλεται σε «πίεση του λόμπι των ομοφυλοφίλων»

Η Haber Vakti  αναφέρει ότι η κίνηση του Twitter πραγματοποιήθηκε αφού «μια ομάδα ομοφυλόφιλων χρηστών

Twitter» υπέβαλε καταγγελία στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις δημοσιεύσεις του Soylu.

Το Twitter επέβαλε μερικό περιορισμό στις αναρτήσεις Soylu για μισητή συμπεριφορά, ένα πρώτο βήμα από τον γίγαντα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης εναντίον κυβερνητικού αξιωματούχου στην Τουρκία.

Ο Soylu στις 31 Ιανουαρίου έγραψε στο Twitter ότι οι «το κίνημα ΛΟΑΤ είναι διεστραμμένοι», αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες του Πανεπιστημίου Boğaziçi κατά του αντιδημοκρατικού διορισμού του Πρύτανη από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 2 Φεβρουαρίου, επανέλαβε τη δυσφορία του,  γράφοντας στο Twitter: «Πρέπει να είμαστε επιεικής απέναντι σε εκείνους τους διεστραμμένους ΛΟΑΤΚΙ  που προσβάλλουν τον μεγάλh Kαμπόσα (Μέκκα); Φυσικά όχι. Μήπως πρέπει να είμαστε επιεικής απέναντι στους διεστραμμένους ΛΟΑΤΚΙ  που προσπάθησαν να καταλάβουν το κτήριο του πανεπιστημίου; Φυσικα όχι.»

Η κίνηση του Twitter αναμένεται να προκαλέσει περισσότερες εντάσεις στη διαμάχη μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των εταιρειών κοινωνικών μέσων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υπό τον έλεγχό της, αναγκάζοντάς τις να ανοίξουν γραφείο στην Τουρκία, αλλά το Twitter δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Δεκάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Βοσπόρου

Keywords
Τυχαία Θέματα