Αποκαλυπτικό: «Το ψηφιδωτό στη Λάρνακα ήταν πάτωμα λουτρού»

Νέες πληροφορίες για το ψηφιδωτό, που ανακαλύφθηκε στην Λάρνακα, ενώ, πραγματοποιούνταν αποχετευτικά έργα, φέρνει στο φως το SigmaLive.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας ο βουλευτής του ΔΗΚΟ στην Λάρνακα, Χρίστος Ορφανίδης, το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το ψηφιδωτό του 2ου μ.Χ. αποτελούσε λουτρό.

Όπως ανέφερε ο κ.Ορφανίδης, ο οποίος ενέγραψε σήμερα το εν λόγω

θέμα στην Επιτροπή Παιδείας, το μεγάλης έκτασης ψηφιδωτό προεκτείνεται μέχρι και σε γειτονικά σπίτια.

Και τα δύο σπίτια είναι εγκαταλειμμένα ενώ το τρίτο είναι προς πώληση.

«Το ψηφιδωτό ήταν πάτωμα λουτρού, κάτω από το οποίο υπήρχαν δοκοί στήριξης για να υπάρχει κενό αέρος. Με αυτό τον τρόπο ζεσταινόταν το νερό του λουτρού», αποκάλυψε ο κ.Ορφανίδης.

Στο μεταξύ, τα έργα του ΣΑΛ στο «σημείο μηδέν» έχουν εδώ και μέρες διακοπεί.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης αφού έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα, επιβεβαίωσε, ότι το σπουδαίο αυτό ψηφιδωτό αναμένεται να προκαλέσει καθυστέρηση στο έργο των αποχετεύσεων τονίζοντας, ωστόσο, ότι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις πρέπει να γίνεται σωστός χειρισμός.

Εξάλλου, όπως ενημερώθηκε η ιστοσελίδας μας, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη ανάμεσα σε Υπουργό Συγκοινωνιών, Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων και εκπρόσωπο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) χωρίς την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου, όπως αρχικά είχε καθοριστεί.

Το SigmaLive ανέδειξε το θέμα το πρωί της Δευτέρας (11/7/2016), μέσα από το οποίο δημοσίευε την πρώτη φωτογραφία, καθώς, και το ενδεχόμενο οι παραστάσεις να είναι από τους Άθλους του Ηρακλή. Ακολούθησε είδηση η οποία, επιβεβαίωνε τις αρχικές μας πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα