Σιμπέρ: Η Ένωση είναι υπενθύμιση για δεινά που έζησαν Τ/κ

" Η ιδέα της ένωσης είναι μια ιδέα εναντίον της ταυτότητας, της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων η οποία δείχνει ασέβεια και υποστηρίζει την εξάλειψη τους``, σύμφωνα με την “πρόεδρο” της “βουλής” Σιμπέλ Σιμπέρ.

Σε δηλώσεις της σε εκδήλωση στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, η κ. Σιμπέρ είπε ότι η ένωση είναι μια υπενθύμιση των δεινών, όπως ανέφερε, που έζησαν οι Τ/κ.

Οι Τουρκοκύπριοι είναι ένας “λαός” που επιθυμεί διακαώς την ειρήνη σύμφωνα με την Σιμπέλ Σιμπέρ,

η οποία πρόσθεσε ότι οι Τ/κ παρά τον πόνο που έζησαν, βρήκαν τη δύναμη να τον αφήσουν στο πλάι και να δουλέψουν για μια λύση.

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις ευχήθηκε όπως αυτές οδηγήσουν σε λύση και είπε ακόμα ότι η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και η απόφαση της να επαναφέρει το θέμα στην ατζέντα της, αποτελεί ασέβεια απέναντι στους Τ/κ.

“Δεν αποδεχόμαστε να έρχεται το θέμα της ένωσης στην ατζέντα την στιγμή που οι Τ/κ έζησαν τόσο πόνο” είπε η κ. Σιμπέρ, η οποία πρόσθεσε πως η επαναφορά της ιδέας της ένωσης στα σχολεία, αποτελεί ασέβεια για την τ/κ κοινότητα και εντείνει το αίσθημα της εχθρότητας απέναντι στην άλλη κοινότητα.

Συνεχίζοντας είπε ακόμα ότι “άλλο είναι η λύση και άλλο είναι η ειρήνη"."Αν δεν προετοιμαστεί η κοινότητα μας για την ειρήνη τότε η όποια λύση δεν θα μπορεί να είναι βιώσιμη. Η ειρήνη θα κάνει τη λύση βιώσιμη”, ανέφερε.

Την στάση του Προέδρου Αναστασιάδη στο θέμα της απόφασης της Βουλής για εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος επικρίνει με δηλώσεις του ο τέως διαπραγματευτής της τ/κ πλευράς και ηγέτης του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Οζερσάι είπε ότι η στάση του Νίκου Αναστασιάδη θεωρείται “μη ειλικρινής”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα