Συνετρίβη ελικόπτερο σε κατοικημένη περιοχή της Κων/λης(vids+pics)

Στην Τουρκία στρατιωτικό ελικόπτερο, τύπου Sikorsky S-70 Blackhawk, που φέρεται να εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στην κατοικημένη περιοχή Σαντζάκτεπε της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις στρατιώτες κι ένας να τραυματιστεί μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το ελικόπτερο χτύπησε πρώτα στην ταράτσα μίας τετραώροφης πολυκατοικίας και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος, μπροστά από την πολυκατοικία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα Μαρία Ζαχαράκη.

Από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί στο έδαφος, καθώς εκείνη την ώρα δεν κυκλοφορούσαν

άνθρωποι στο δρόμο της περιοχής.

Ο Χουλουσί Ακάρ έφτασε στο σημείο της συντριβής και επιβεβαίωσε ότι 4 είναι οι νεκροί, δύο αξιωματικοί, δύο υπαξιωματικοί και ένας στρατιώτης, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση και επέβαιναν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη ερευνώνται τα αίτια της πτώσης, η επικοινωνία με το ελικόπτερο σταμάτησε στις 10.32. Όπως είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ο πιλότος του ελικοπτέρου προσπάθησε να πέσει σε κενό χώρο, προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες αθώων πολιτών.

Τέλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Καταγραφή δείχνει το ελικόπτερο να έχει συντριβεί στη μέση κατοικημένης περιοχής στη συνοικία Σανκακτεπέ της Κωνσταντινούπολης, στο ασιατικό τμήμα της πόλης.

Συντρίμμια από τη συντριβή διασκορπίστηκαν στους δρόμους, όπως δείχνει η καταγραφή.

Sancaktepe'de askeri helikopter düştü: 4 şehithttps://t.co/rh34TbWutE pic.twitter.com/Vnbdb1F4J9

— Cumhuriyet (@cumhuriyetgzt) November 26, 2018

Video showing emergency services heading to the site of the military helicopter crash reported in Istanbul https://t.co/8XdkFx6h6O pic.twitter.com/PO7lMMqNp8

— Eliot Higgins (@EliotHiggins) November 26, 2018

Sancaktepe'deki askeri helikopter kazasından ilk görüntüler https://t.co/FtV23Q7pRJ
AA: '3 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı' pic.twitter.com/D5uaS8sol8

CNN TÜRK (@cnnturk) November 26, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα