Σφαγή στο ΣΙΓΜΑ: «Δεν εκτιμάτε τις γυναίκες» – «Αυτά που λέτε είναι ύβρις»

Διάλογο φωτιά είχαν το πρωί στο ΣΙΓΜΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου καθώς και η βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Ελένη Μαύρου. Τα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν έντονη αντιπαράθεση με φόντο τον ανασχηματισμό και ειδικότερα την εκπροσώπηση των γυναικών στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Αρχικά τοποθετήθηκε η κυρία Μαύρου η οποία κατηγόρησε ότι με το νέο υπουργικό συμβούλιο η Κυβέρνηση γίνεται πιο συναγερμική ενώ χαρακτήρισε «θλιβερή» την πενιχρή εκπροσώπηση των γυναικών στην Κυβέρνηση. 

Στα πυρά απάντησε

ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος αρχικά σχολίασε με ειρωνεία ότι «βγήκαν τα συναγερμόμετρα»

«Επι κυβέρνησης Χριστόφια εσείς ήσασταν μόλις η 2η γυναίκα», είπε ο κ. Δημητρίου με την κυρία Μαύρου να απαντά: 

«Όχι, είχε τέσσερις γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο του Δημήτρη Χριστόφια».

«Ναι για τρεις μήνες», απάντησε ο Δημήτρης Δημητρίου. 

«Μα δεν είναι το ίδιο, οι επίτροποι με τις υπουργούς . Κάποιοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους», κατήγγειλε εκ νέου η κυρία Μάυρου.

Ο Δημήτρης Δημητρίου απάντησε εκ νέου: «Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Στον ΔΗΣΥ έχουμε εισαγάγει εδώ και δεκαετίες την ποσόστωση και στα ψηφοδέλτια μας το 33% είναι γυναίκες τουλάχιστον., Βλέπουμε τώρα πως θα αυξηθούν οι συναδελφισσες στο κοινοβούλιο. Πρέπει να δούμε τις δομές που έχουμε για να ενισχύουμε την οικογένεια, όχι απλά τον άντρα ή τη γυναίκα, αλλά την οικογένεια ως θεσμό, ώστε να μπορούν και οι 2 να κάνουν καριέρα».

Σε έντονο ύφος η κυρία Μαύρου απάντησε:  «Δεν βρήκατε να βάλετε γυναίκα υπουργο γιατί όλες προσέχουν τα παιδιά; Που κολλάει αυτό τώρα;

«Είπα τέτοιο πράγμα; Ηρεμήστε λίγο κυρία Μαύρου», απάντησε ο Δημήτρης Δημητρίου.

«Πέστε ότι δεν εκτιμάτε τις γυναίκες, πέστε κάτι άλλο», υπέδειξε η κυρία Μάυρου με τον κ. Δημητρίου να απαντά:

«Σας εκτιμώ πάρα πολύ, σας παρακαλώ να ανακαλέσετε»

«Όχι. Λέω πέστε κάτι ουσιαστικό», απάντησε η κυρία Μαύρου. 

«Τις εκτιμάμε (τις γυναίκες) και φαίνεται όχι μόνο από την ποσόστωση αλλά και από τις πολιτικές που εφαρμόζουμε. Έχετε ξεπεράσει την πολιτική συζήτηση, αυτά που λέτε πλέον είναι ύβρις. Προπαγάνδα δε σπούδασα, εσείς σπουδάσατε», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

«Ευχαριστώ, αλλά δεν σπούδασα προπαγάνδα», απάντησε η κυρία Μαύρου.

Δείτε το βίντεο:
 

Keywords
Τυχαία Θέματα