«Σφαγή» 569 Κύπριων για 5 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Συνωστισμός επικρατεί για μια θέση στο Δημόσιο, με εκατοντάδες πτυχιούχους να τις διεκδικούν.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», σωρηδόν κατατίθενται οι αιτήσεις για μια θέση εργασίας στο Δημόσιο από απόφοιτους πανεπιστημίων. Κάποιοι από αυτούς ήδη εργάζονται στο Δημόσιο και θέλουν να βελτιώσουν την κλίμακά τους, ενώ άλλοι είναι νεαροί πτυχιούχοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και επιδιώκουν να καλυτερεύσουν τις εργασιακές τους συνθήκες. Διότι το Δημόσιο

είναι θελκτικό για πολλούς, είτε για θέματα εργασιακής ασφάλειας είτε για τα ωράρια, που ως γνωστό είναι πολύ πιο ελκυστικά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για τρεις θέσεις μόνιμων θέσεων λειτουργού επικοινωνίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρακάθισαν σε εξετάσεις 207 άτομα. Για τη συγκεκριμένη εξέταση, μόνο οι 79 υποψήφιοι έγραψαν πάνω από τη βάση.

Επίσης, για πέντε μόνιμες θέσεις ανώτερου λειτουργού Λογιστηρίου, παρακάθισαν 569 υποψήφιοι σε εξετάσεις. Από αυτούς οι 257 έγραψαν πάνω από τη βάση.

Τέλος, για τέσσερις μόνιμες θέσεις ανώτερου λειτουργού εκπαιδευτικού προγραμματισμού στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, παρακάθισαν 78 υποψήφιοι με τους 55 να έχουν γράψει πάνω από 50.

Keywords
Τυχαία Θέματα