«Σεντονάτο» διπλό η Λειψία

Η Λειψία έφυγε με νίκη 3-2 από το Αννόβερο και μπήκε στην τετράδα. Μένει δεύτερη η Σάλκε, συντριβή για την Κολωνία, βαθμό στη Στουτγκάρδη το Αμβούργο.

Η Λειψία κέρδισε σε τρελό ματς με 3-2 το Αννόβερο και βρίσκεται ξανά ύστερα από καιρό στην τετράδα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έφτασαν στο 0-1 στο 16’, όταν ο Βέρνερ έδωσε την ασίστ και ο Φόρσμπεργκ προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ταύροι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, έχασαν και άλλες ευκαιρίες και βρήκαν το δεύτερο γκολ

με τον Ορμπάν στο 53’. Ολα πήγαιναν καλά για την Λειψία μέχρι το 71’, όταν ο Σανέ μείωσε σε 1-2 και το ματς έγινε... ροντέο. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με πάθος, είδαν τον Πόουλσεν να κάνει το 1-3 στο 76’, αλλά δεν τα παράτησαν και μείωσαν σε 2-3 με τον Φίλκρουγκ στο 78’. Στο 82’, μάλιστα, ο τελευταίος έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά είδε το γκολ του ακυρώνεται για οφσάιντ με τη βοήθεια του VAR και το 2-3 να μένει μέχρι το τέλος.

Μένει δεύτερη η Σάλκε
Η Σάλκε συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία, κέρδισε με 2-0 την Φράιμπουργκ και παραμένει στη δεύτερη θέση πίσω από την Μπάγερν. Οι βασιλικοί μπλε τα βρήκαν σκούρα απέναντι στη μαχητική Φράιμπουργκ και για 60’ δεν έδειχναν ικανοί να φτάσουν στη νίκη. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να βρίσκονται πιο κοντά στο γκολ, πριν ο Γκούλντε κάνει πέναλτι στον Εμπολό και ο Καλιγκιούρι το 1-0 από την άσπρη βούλα στο 63’. Τα πάντα τελείωσαν στιγμές αργότερα, όταν ο Πέτερσεν αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πριν ο Μπούργκσταλερ κάνει το τελικό 2-0 στο 73’.

Ξέσπασε η Χόφενχαϊμ
Η Κολωνία συνεχίζει τη μάχη για επιβίωση, όμως το απόγευμα στο Ζίνσχαϊμ ήταν εφιαλτικό. Ένας δανεικός από την Μπάγερν και ένας παίκτης με καταγωγή από την Κολωνία οδήγησαν την Χόφενχαϊμ σε μεγάλη νίκη με 6-0 και οι μπλε έκαναν ακόμη ένα βήμα για ευρωπαϊκή έξοδο. Το παιχνίδι αποδείχθηκε παράσταση για ένα ρόλο, με τον Γκναμπρί να κάνει το 1-0 στο 22’ και την... καταιγίδα να έρχεται στην επανάληψη. Ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 47’, πριν έρθει ο Ουτε να κάνει το 3-0 στο 56’. Ο Ρουπ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 61’ και το μαρτύριο δεν είχε τέλος για τους Τράγους, με τον Ουτ να σκοράρει και πάλι στο 65’, πριν ο Τσούμπερ κάνει το τελικό 6-0 στο 72’!

«Ισορροπία» στη Μπάι Αρίνα
Λεβερκούζεν και Άουγκσμπουργκ έμειναν στο «μηδέν», συνεχίζοντας τη μέτρια πορεία του τελευταίου διαστήματος. Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη εικόνα σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, ενώ έχασαν και ορισμένες καλές ευκαιρίες με τον Αρανγκίς και τον Κορ στο πρώτο ημίχρονο, όπως επίσης και με τον Κίσλινγκ στο 92’, που πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους στη μεγάλη περιοχή της Άουγκσμπουργκ, αλλά η κεφαλιά του έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χιτς. Μέχρι το τέλος πάντως, με κατοχή της μπάλας ως και 70% κατά διαστήματα, δεν βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των Βαυαρών, που μετά την ήττα από τη Βέρντερ Βρέμης την προηγούμενη εβδομάδα, έφυγαν με βαθμό από το γήπεδο. Πλέον έχουν 36, όντας μακριά από την 6η Άιντραχτ (45β.) και τις ευρωπαϊκές θέσεις. Αντίθετα, η ισοπαλία κόστισε περισσότερο στους γηπεδούχους, που έφτασαν στους 45, είδαν τη Λειψία να τους ξεπερνάει και δίνουν την ευκαιρία στην Άιντραχτ να «ανοίξει» τη διαφορά, αν νικήσει την Κυριακή στη Βρέμη.

Έ«Χ»ασε την ευκαιρία το Αμβούργο
Στη μεγάλη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία, δίχως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής (9 ήττες στα 14 τελευταία παιχνίδια), το Αμβούργο προηγήθηκε στην έδρα της Στουτγκάρδης με τον Χόλτμπι (18’), αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα, δέχθηκε την ισοφάριση κι έχασε δυο βαθμούς. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με ωραίο σουτ, αλλά η πίεση των Σουηβών έκτοτε έφερε «καρπούς» στο 44’, όταν ο Γκίντσεκ βρέθηκε στο σωστό σημείο στην περιοχή, πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Πόλερσμπεκ στο σουτ του Ασκασιμπάρ και τέλειωσε όμορφα τη φάση, κάνοντας το 1-1. Αυτό δεν άλλαξε ως το τέλος, με το Αμβούργο να μένει τελευταίο (19β.), παραμένοντας δίχως νίκη από τις 26 Νοεμβρίου 2017 και τη Στουτγκάρδη να φαίνεται πως χάνει οριστικά το ευρωπαϊκό «τρένο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεντονάτο, Λειψία,sentonato, leipsia