Σενάρια για δυο νέα κόμματα από τα «σπλάχνα» του Ερντογάν

Οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία αποδείχτηκαν ένα «βατερλώ» για το AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το AKP μπορεί να αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στην επικράτεια, ωστόσο έχασε πόλεις κλειδιά. Τώρα, ο Ερντογάν μετρά απώλειες αλλά και αμφισβητήσεις. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, από την Κωνσταντινούπολη,

Μαρία Ζαχαράκη, η καρέκλα του Ερντογάν εντός του κόμματος κλυδωνίζεται.

Αυτό που συζητείται έντονα, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον ο Πρόεδρος της χώρας να είναι και πρόεδρος του κόμματος, από τη στιγμή μάλιστα που το κόμμα υπέστη και μια τέτοιας έκτασης ήττα, στις δημοτικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, δυο νέα κόμματα φαίνεται να βρίσκονται στα σκαριά και τα οποία θα «ξεπηδήσουν» μέσα από τα «σπλάχνα» του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας  Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την ήττα του AKP στον δήμο της Κωνσταντινούπολης, κατηγόρησε τον πρώην στενό του συνεργάτη Ταγίπ Ερντογάν και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέο κόμμα, «κλέβοντας» στελέχη από το κυβερνών κόμμα.

Τους τόνους ανέβασε και ο πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, όπως επίσης και ο πρώην πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ, οι οποίοι είναι ιδρυτικά μέλη του AKP και ακολούθως αποχώρησαν και επίσης ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε δημιουργία νέου κόμματος.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, υπάρχει και ένας συναγωνισμός εντός της Τουρκίας για το ποιο κόμμα θα ανακοινωθεί πρώτο, ώστε να τραβήξει τα βλέμματα περισσότερο επάνω του σε σχέση με το ενδεχόμενο πλήγμα που θα επιφέρουν σε βάρος του Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα